İki farklı marka RAM kullanılabilir mi?

Kollokay

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop için RAM alacağım fakat laptop taki takılı RAM markası fazla fiyatlı. Bunun yerine aynı özellikleri de olan farklı marka RAM alsam sizce uyusur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Kesin bir şey denilemez. Özellikleri tamamen aynı olan ürün bulmaya çalışın. Çalışması yüksek ihtimal ama yine de sorun çıkarma ihtimali var.

Genelde sorun olmaz, şimdiye kadar hiçbir laptopa aynı ramden iki tane takmadım.

Sadece aldığın RAM diğeriyle aynı değerlerde olsun.

İki farklı marka ram kullanılabilir.
Stabil çalışırlar.
Önemli olan değerlerin aynı olması.

Son olarak :
Aynı marka da olsa farklı marka da olsa küçük de olsa sorun çıkma ihtimali var.

Stabil çalışmazlar tabii ki
Bunun kaynagi nedir? Yillarca mis gibi kullandim farkli farkli RAM'leri de.
Önemli olan değerlerin aynı olması.
Degerlerin hepsi elle istedigin degere degisebilir. Anakart da zaten RAM'leri tamamen ayni degerlerde calistirir, kutuda ne yazdigindan bagimsiz. RAM'ler basma kalip parcalar degiller, ozelliklerinin neredeyse hepsi yazilimsal olarak ayarlanabilir, degisebilir ve degisiyor da.

Mesela benim laptoptaki RAM'ler 3200MHz ama 2933'de calisiyor. CL degerleri de yine farkli ustunde yazandan.

Bir de bir şey daha soracağım RAM'lar CPU-Z de 3200MHz olarak gözüküyor fakat 1600 MHz de çalışıyor bu anakarttan mı kaynaklı düzeltilebilir mi?

Bir de bir şey daha soracağım RAM'lar CPU-Z de 3200MHz olarak gözüküyor fakat 1600 MHz de çalışıyor bu anakarttan mı kaynaklı düzeltilebilir mi?
Normal. Bazen efektif frekansin yarisini gosteriyor DDR RAM'lerin tasarimindan dolayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…