İki farklı marka RAM'i bilgisayar görüyor fakat "kullanılabilir 8 GB" yazıyor

Yer
Detroit
Daha fazla  
Yeni aldığım Kingston 8 GB 1600MHz CL11 ve bende olan 2 adet Hi-Level 4 GB CL9 RAM'i beraber takınca, 16 GB görünüyor ama kullanılabilir 8 GB oluyor. Kingston'u tek takınca bilgisayar açılmıyor güç gelip gidiyor. Nasıl çözülebilir? BIOS güncellemeyi ve MSConfig'den çözmeyi denedim.

Anakart: Gigabyte H55M-UD2h

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam RAM'lerin düzgün çalışabilmesi için aynı Hz ve CL değerlerinde olmaları gerekir yoksa beraber çalışamazlar.

Hocam RAM'lerin düzgün çalışabilmesi için aynı Hz ve CL değerlerinde olmaları gerekir yoksa beraber çalışamazlar.
2x4GB olan iki RAM'i slotlara 1-3 olarak takınca bilgisayar açılmıyor, 2-4 olarak takınca da sadece 4GB kullanılabiliyor. Bu neden oldu normalde 1-2 takınca çalışıyordu.

1600MHz'den 1333'e otomatik underclock edince CL11'den CL9'a düşmez mi? Bilgisayar maksimum 1333MHz destekliyor.

Otomatik CL9'a düşmüyor diye biliyorum. Anakartınızda MEM OK tuşu varsa RAM'leri taktıktan sonra MEM OK tuşuna basılı tutun. Yoksa da ilk 8GB'yi takıp BIOS'tan timingleri 4GB'lere göre ayarlayın. Ben öyle çözüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…