İki Farklı Marka RAM'leri Dual Channel Çalışır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, bende Samsung'un 4 GB 2133 MHz'lik bir RAM'i var. Eğer ben aynı marka olmasa dahi, bir tane daha 4 GB RAM alıp takarsam özellikleri aynı şekilde Dual Channel çalışır mı? Anakartımın bellek kanalı Dual.

Aynı boyut, aynı MHz, aynı gecikme değerleri bir olması gerekir. Aynı marka birebir olması daha sağlıklı.

Donanım Arşivi denedi. Ben de izlemeden önce çalışmaz diye düşünüyordum ama çalıştı. İsterseniz videosuna bakabilirsiniz.

Donanım Arşivi denedi. Ben de izlemeden önce çalışmaz diye düşünüyordum ama çalıştı. İsterseniz videosuna bakabilirsiniz.
Hangi videosu acaba? Bulamadım.

Çalışır dostum, RAM'in DDR türü farklı olmadığı sürece çalışır. Sistem taktığınız RAM'leri ortak değerlere alıp çift kanal çalıştırır.
4+2, 4+4 fark etmez. Her türlü sistem MHz değerini ortak olana ayarlar ve çalıştırır.

Alacağım RAM 2400 MHz iken benim RAM 2133 MHz problem çıkar mı?

Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. Arkadaşın söylediği video dual channel özelliği için değil farklı ramler bilgisayarda çalışırmı videosu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…