İki Farklı Marka RAM'leri Dual Channel Çalışır mı?

Dual channel olduğunu nereden anlıyorsun?

BIOS'a girip RAM bölümüne bakın orada channel kısmında single veya dual yazar. Veya windows üzerinden AIDA64 yükleyerek sol taraftaki menüden önce anakart sonra chipset yazan kısma tıklayın orada hem desteklediği kanal türünü hem de aktif durumu görürsünüz.

Baktım Dual Channel(128 Bit) yazıyor. Dual Channel'ın Single Channel'a göre farkı nedir? Oyunlarda ne kadar büyük bir performans sağlıyor?

2 GB Samsung m378b5673eh1cl9 ram ve hi-level pc/10600U 4GB ram dual channel olarak çalışırmı anakart da 6 ram slotu var 4 tanesi ddr2 2 tanesi ddr3 slotu bu ramler zaten ddr3

2 GB Samsung m378b5673eh1cl9 ram ve hi-level pc/10600U 4GB ram dual channel olarak çalışırmı anakart da 6 ram slotu var 4 tanesi ddr2 2 tanesi ddr3 slotu bu ramler zaten ddr3
Zaten 2 adet DDR3 slotun olduğu için dual çalışır. Örnek benim PC.

Şöyle bir ayrıntı paylaşayım düşük de olsa bir ihtimaldir. Senin anakart Combo anakart(DDR2/DDR3) olduğu için üretici DDR2 olanları çift kanal DDR3 olanları tek kanal yapmış ise yapabileceğin bir şey olmaz.

Cpu-z de dual channel symetric yazıyor. 6GB ram var toplam hi-level ramin cl degerini bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…