İki farklı MHz değerine sahip RAM sıkıntı yaratır mı?

DoctorL

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kasamda 4 slot var, şu an 8x2 HyperX CL 16 3200 MHz var öbür 2 slota da CL16 3200 MHz XPG RAM taksam sıkıntı olur mu?

Arkadaşlar kasamda 4 slot var, şu an 8x2 HyperX CL 16 3200 MHz var öbür 2 slota da CL16 3200 MHz XPG RAM taksam sıkıntı olur mu?
Sıkıntı olur hocam.Farkli Marka/model'e sahip ramler uyumsuz çalışabilirler.Bu da Perfornmans düşüşüne sebep olur.

Hocam dediğiniz MHz ve CL değerleri aynı. Yanlışınız var sanırım.

Tabii MHz'ler aynı olabilir.Siz mantığı anlamadınız.
Anakart üreticileri (orta ve alt segment) hep 2 slot Ram kullanır çünkü Perfornmans için 2 slotunda doldurulması gerekir.Hocam A isimli bir Ram B isimli bir Ram ile ortak güçte çalışamaz.Hız birbirini keser

Ek olarak 3200 MHZ destekleyen bir anakarta istersen 10000MHZ lik 4 tane ram tak.4 de aynı markanın aynı ürünü olursa tam prrfornmansta 3200 MHZ de çalışırlar

CL ve voltaj değerleri aynı olsun marka model fark etmez MHz konusunda düşük MHz olan RAM'e ayak uydurur yüksek MHz olan RAM 3200 ve 3000 aynı anda kullanılırsa 3200 olan 3000 MHz de çalışır.

CL ve voltaj değerleri aynı olsun marka model fark etmez MHz konusunda düşük MHz olan RAM'e ayak uydurur yüksek MHz olan RAM 3200 ve 3000 aynı anda kullanılırsa 3200 olan 3000 MHz de çalışır.
Yanlışımi düzelttiniz hocam sağolun

Rica ederim baktım bilgiler uçuşuyor hepsini bir keseye alayım dedim

Hocam benim RAM'lerin tek farkı 1.35v olması XMP açık 3200 MHz de çalışıyor XPG de ise internette baktım 3200 MHz 1.2v diyor zaten CL değerleri aynı voltajdan sıkıntı yaratır mı?

düşük voltajlı raminiz çalışmayabilir belki arıza bile verebilir. düşük voltajlı rami satın almadıysanız voltaj değerleri aynı olan bir ram tercih edin. veya yüksek voltajlı ram xmp kapalıyken 1.35 e düşüyorsa xmp kapalı kullanın diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…