Çözüldü İki farklı RAM'i aynı sisteme takarsak ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

corllaps

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060Tİ GDDR6X i7 3930K 8+8 1600mhz ram
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Yakın zamanda yeni RAM aldım ve bunun sonucunda elimde bir tane fazladan 4 GB 1600MHz CL11 RAM kaldı. Ve kuzenimin sisteminde 4 GB DDR4 2666MHz(CL değerini bilmiyorum) RAM var. Ben de elimdeki fazlalık 4 GB DDR3 1600MHz CL11 RAM'i kuzenimin bilgisayarına takarsam ne olur diye düşündüm. Sizce bir sorun çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle sistemleri yazmamışsınız, bunu belirteyim. DDR 3 ve DDR 4 tek sistemde kullanamazsınız. Sistem ne destekliyorsa onu takabilirsiniz. Şöyle olur, sistem 2400MHz DDR4 destekliyordur ve içinde bu vardır, 2133 MHz DDR 4 olursa uygun şartlara göre ikisi de 2133'te çalışabilir ama bir sistemde DDR 3 ve DDR 4 aynı anda kullanılamaz. Ekstra olarak kit olarak gelmeyen bütün RAM'lerin düzgün çalışmama olasılığı mevcuttur, şansa göre değişir.
Hangisi daha düşükse ikisi de o seviyede çalışır diye biliyorum. Hatta bazen uyumsuzluk çıkartıp hiç çalışmayabilir.

Yanlış bilgi

Sıkıntı çıkarmaz, bu test edilmiş bir şey Dual çalışır ama performansı tam vermez ama tek kanala göre performanslı olur.

Sorun çıkarma olasılığı var, en iyi ihtimalle çalışırlarsa ikisi de 1600MHz olarak çalışır.

Sıkıntı çıkarmayacağından nasıl bu kadar eminsiniz?

Dediğim gibi, test edilmiş bir şey ama sizin dediğiniz de olabilir ama sanmıyorum.

Öncelikle sistemleri yazmamışsınız, bunu belirteyim. DDR 3 ve DDR 4 tek sistemde kullanamazsınız. Sistem ne destekliyorsa onu takabilirsiniz. Şöyle olur, sistem 2400MHz DDR4 destekliyordur ve içinde bu vardır, 2133 MHz DDR 4 olursa uygun şartlara göre ikisi de 2133'te çalışabilir ama bir sistemde DDR 3 ve DDR 4 aynı anda kullanılamaz. Ekstra olarak kit olarak gelmeyen bütün RAM'lerin düzgün çalışmama olasılığı mevcuttur, şansa göre değişir.

Çözüm

Kuzenimin anakartını bilmiyorum çünkü laptop ama işlemcisi i5 1035G1 MX 330 ekran kartı 4 GB DDR4 2666MHz RAM var bendeki fazlalık DDR3 1600MHz RAM'i kuzenime vermeyi düşünüyorum.

Kuzenimin anakartını bilmiyorum çünkü laptop ama işlemcisi i5 1035G1 MX 330 ekran kartı 4 GB DDR4 2666MHz RAM var bendeki fazlalık DDR3 1600MHz RAM'i kuzenime vermeyi düşünüyorum.

Çalışmaz, o işlemci DDR4 destekli. DDR 3 ile çalışmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…