İki farklı SSD kullanmak

asosyalmafya

Centipat
Merhaba yeni bir sistem toplamanın başındayım SSD dışında bir problemim yok. Sorunum Adata'nın 120 GB'lık SSD'sini alıp sadece işletim sistemini kurmak istiyorum ve yine Adata'nın 480 GB'lık SSD'sini alıp oyun vb. şeyleri kurmak istiyorum sizce bir sorun olur mu veya ne kadar mantıklıdır :D Cevap ve çözümler için şimdi den teşekkür ederim. Unutmadan sistemde 1 TB'lık harddisk olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
O şekilde iki tane SSD kullanmanıza çok da gerek yok. Tam olarak 600 GB SSD depolamaya mı ihtiyacınız var? Bence tek 480 yeterli olur.
Aslında hayır 600 gb lık bi ihityacım yok ama işletim sistemini kurduktan sonra az alan kalır şüphesiyle düşündüm ama dediğin gibi tek 480 mantıklı geldi :D teşekkür ederim
Tercih meselesi. Herhangi bir dezavantajı yok. Ben böyle düzenlerin daha optimal olduğunu düşünüyorum. Büyük bir SSD+HDD yerine 1 adet 128 GB NVMe SSD'yi boot diski olarak kullanıp yanına ucuzlamış 480 GB kaliteli bir SATA SSD çok güzel bir düzen olabilir. Yükleri dağıtmış olursunuz, her şey yağ gibi akıcı olur.

Önceden 60 GB SSD'ler vardı, ona işletim sistemi kurulurdu. Önbellek dosyaları ve sürücüler de orada oluyordu. Yanında da HDD. Ucuz bir fiyata işletim sistemini akıcı hale getiriyordu. SATA SSD'lerin fiyat bakımından el yaktığı yıllar :)
Ben biraz tersinin düşünmüş olabilirim :D yani NVMe ssd'yi oyunlarda kullanmak için alıcaktım .
240+240 GB SSD alıp raid yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim düşüneceğim .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı