İki Format Öncesi Verileri Kurtarma

baris0112

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bundan 2-3 sene önce masaüstü bilgisayarıma virüs girmişti ve bilgisayardaki tüm dosyaları şifre koymuştu, açmak içinde para istemişti. Ben de o zaman tam ne yapacagımı bilmediğim için tamamen format çektim, tüm her şey silindi tabii. Formattan sonra birkaç antivirüs ile detaylı bir tarama yapmıştım, en son combofix ile tarama yaptım temiz çıktı. Sonra tam hatırlamıyorum ama başka zaman bir format daha atmak zorunda kalmıştım.

Kısaca sormak istediğim 2 format öncesi verileri kurtamak mümkün mü? Bir de o para isteyen virüs silinmiştir değil mi? Zaten o formattan sonra bilgisayarda bir sorun olmamıştı ama yine de sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Para isteyen virüs gerçekten ilginçmiş. Format attıktan sonra eski sistemde kullanılmış flash bellek vb. kullandıysanız tekrar bulaşma ihtimali vardır.( yada güvenilmeyen sitelerden yapılan indirmeler vs.)

2 yada 3 format öncesi verileri kurtarmanız neredeyse imkansız. Tek format sonrası bile diske yeni veriler yazdıysanız yeni veriler eskilerin üzerine yazılırlar. Eğer yeni format atmış yada yanlışlıkla silmiş olsaydınız sistemi fazla kullanmadan silinenleri kurtarma şansınız vardır. Bahsettiğiniz şekilde silinen verileri ancak profesyonel yerler yapabilir. Bunlarda ancak yüksek ücretlere tabiidir.

Anladım artık geri kurtarmak zor gibi.

Cevap için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…