@fatihgn7 Destek veren platformlar üzerinde yapabilirsiniz. Araştırın var ise kullanabilirsiniz.

Emeğine sağlık hocam. Yine güzel bir rehber olmuş. Katkılarınız devam etsin lütfen.

Arabirim ölçüsünün 15 olmasının özel bir anlamı var mı? Tam olarak işlevi nedir?

@terzarima Öncelik ayarlıyor, kaynakların hepsinde 15 kullanılıyor önerilen ayar 15 galiba, tam bir bilgim yok o konuda.

Şimdi benim merak ettiğim bir nokta var.

Wi-Fi üzerinden yayın vermek yayın sağlığını negatif etkiler.
Wi-Fi üzerinden oyun oynamak yine ping sorunlarına yol açar ve anlık sorunlara dahi yol yapar.

Wi-Fi üzerinden oyun oynamak veya yayın yapmak istemeyen biri olduğunda ne yapmalı bir düşünelim.

Anakart üzerindeki LAN girişi bir adet var ve ikinci bir hat bağlamak imkansız.
Bazı anakartlar üzerinde artık 2 LAN girişi oluyor üst modeller için ( paran varsa ).

İkinci bir LAN girişi elde etmek için ne yapmak lazım diye kara kara düşünüyoruzdur şu an eminim.

PCI Express Ağ Adaptörü ile işi çözüyoruz. Ancak bu aparatlarda ucuza kaçmak mantıksızdır.

Bu aparat kullanımında yayını anakart üzerindeki LAN girişinden vermek daha mantıklıdır.
Oyun için PCI Express Ağ Adaptörü yeterli olacaktır.

Arkadaşın rehberi birçok kişinin işine yarayacaktır.

İki İnternet aboneliği, iki adet modemle ve 2 adet LAN girişi olduktan sonra rahatlık varmış denilir.

Arabirim ölçüsünün 15 olmasının sebebini anlamış değilim. Buna bir kaynak göstermeniz iyi olacaktır.

WI-FI 6 veya eskisini düşünerek yorum yapmak bence yanlış.

WI-FI üzerinde sinyaller ciddi dalgalanıyor. Buda ping süresine etki eder. Kalite bozulmasına dahi yol açabilir.

Bu zamana kadar WI-FI ile yayın açan çok nadir kişiler gördüm. Sonrasında onlarda kablo bağlantısına döndüler.

15 meselesi kaynaklarını araştırmaya başladım zaten paylaşımınızdan sonra. Ancak sebebini açıklayan bir metne veya ispata ulaşamadım.
Deneme yanılma ile mi buldular değeri hiç bilemiyorum.
Araştırmaya devam ediyor 15 atamak neden gereklidir diye. Mantığını ve sebebini çözdüğüm zaman dönüş yaparım yine.

Hocam şöyle bir sorum olucak normal internetle yayın yapıp diğer mobil internetle oyun oynayabilir miyiz bu şekilde?
Ve ağı köprülediğimizde hızı ne kadar artıyor?

@ClipHoRR Oynayabilirsiniz fakat mobil WI-FI ile çok sağlıklı bir oyun olması zor. Köprülediğinizde çok bir artısı yok daha çok kopma durumunda veya dalgalanmalarda iş görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…