Hocam cevabın için teşekkürler öncelikle.Modemlerin calisma ayarlarinda working mode olarak bridge secenegi vardir. Oradan sececeksin. Koprulemeyi iki sekilde yapabilirsiniz. Ana modemin bir kere oldugu gibi kaliyor. Onun ayarlarina dokunmuyorsun. Ikinci modemi hem AP hem de bridge olarak kullanabilirsin. Ona baglandiginda Ana modeme kopru islevi olacaktir. Seceneklerde bridge diye vardir. Ayarlar secenkleri sectiginde yapilandirma sana gerekli bilgileri soracaktir. Baglanacagin modem baglanacagin modemin sifresi vs. Tp link modemler bu yonden kullanici dostudur. Bahsettigin modemlerden kimi sececegin sana ve modem ozelliklerine bagli. Kopru gorevi hizin farkedilir bicimde dusmesine neden olacaktir. Bilginize. Ikinci yontem zor zahmetli ve ortak ayarlar gerektiren ortak modemler gerektirdigi icin aciklamiyorum. Modem kopru modem. 3 modem kurman gerekecek. Detaylara girmedim cunku bu konu forum konusu degil. Acip saatlerce okuma yapma gerektiren bir konu. Basitce anlatmaya calistim. Insallah yardimci olmustur. Benim evimde 3 AP var hepsi ortak switche bagli. Ana internet de switche bagli. Kabloyla yaptim. Hizim fena degil. Usenmezsen sen de lan kablosunu dene istersen. Ilk zamanlar bridge kullanmaya calismistim ama markalari farkli cihazlar olduklari icin surekli kapatip acma gerekiyordu.
Sinyal guclendirme kopruleme ile ayni sey degil. Ayarlarda repeater secenegi ile olur. Adi sifresi kanali ayni olmak zorundadir. Farkli markalarin uyusmasi cok zor olabiliyor. Kendi markanin kendi repeaterini alsan bile hiz cok ciddi bir bicimde dusuyor.
Daha detayli okumalar yapmani ve sana en uygun cozumu bulmani oneririm.
1. ) Hocam öncelikle burda Edimax AR-7167wna modelinde Edimaxin kendi sitesinde sundugu PDF dosyasinda edimax routerleri nasil kablosuz köprülüyeceginizi yazmislar
http://www.edimax.us/html/Faq/WifiRouterStationInfrastructure.pdf
2.) ZTE ZXV10 W300 bu modemde ise ZTE kendi sayfasinda (ekledigim resimdede görecegin gibi) brigde ve router mode´da calisabildigini yazmis. Yani modemin arayüzüne girip Wireless Settings bölümüne bi bakmani öneririm. Hatta linkinide veriyorum.
Kullanma kilavuzu: http://setuprouter.com/router/zte/zxv10-w300/manual-1070.pdf
ZTE kendi sitesi: ZXV10 W300S - ZTE Corporation
3.) ZTE ZXDSL 531B ZTEnin bu modelindede wireless bridge modus yani köprüleme olayi var. Hatta bir YouTube videosunda bile ayarlama yaparken kenardan bakarsan WIRELESS BRIDGE yazdigini görürsün.
4. HUAWEI HG521´de ise gizli modda giris yapman lazim yani bir nevi Administration modu gibi bisey. onun icin normal arayüzde degilde "globe" arayüzüne. onun icinde adres yerine normal ip sayilarin sonuna globe eklemen lazim bunun gibi: http://192.168.254.254/globe bu adresle giris yaparsan ordaki ayarlardan bridge mode a ulasabilirsin ama wireless bridge varmi orasini bulmak sana kalmis.
O kadar arastirdim bi begenmeden gecmesen sevinirim.
Aynen hocam. Bridge mode ile kurulum yaptım AP aktif oldu fakat wireless bridge gibi bir seçenek yok maalesef...Hocam sizin Edimaxi resetleyip yeniden kurulum yapmaniz gerekiyorki o ayarlari yapabilesiniz. Aletin kenarinda biyerinde reset bölmesi olmasi lazim o reset butonuna LED isik yanip sönene kadar basip resetleyin ve yeni kurulumda ise bridge mode üzerinden kurulum yapin derim. Aynen ekledigim resimdeki gibi .
Estağfurullah hocam ne kusuru yardımlarınız için teşekkür ederim. Hala bir nebze araştırıyorum. Konuyu gören arkadaşlardan fikri olanlar da yazabilirler. Teşekkürler her şey için.Hocam o zaman yapicak bisey kalmamis gibi görünüyor belki son olarak yeni firmware update yaparak yeni fonksiyonlar eklenmismi eklenmemismi kontrol edin. Kusura bakmayin aklima baskada bisey gelmiyor maalesef