İki modemi köprüleme

EnesUyar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Elimde halen daha kullanmakta olduğum Türk Telekom'un vermiş olduğu TP-Link VC220-G3U marka model modemim ve üniversitedeyken TurkNet'ten almış olduğum ZyXEL VMG3625-T50b marka model modemim var. Odamda Wi-Fi çekim gücü zayıf olduğu için ZyXEL marka modemi (ya da diğer modemi) bir Access Point'ya da menzil genişletici gibi kullanmak istiyorum ama iki modemi de kullanırken hiçbirinin kablosuz ağ yayınının kesilmesini istemiyorum.
  • Böyle bir ayar mümkün mü? Değilse ne yapmalıyım?
  • Mümkünse hangi cihazı ana cihaz olarak kullanmalıyım?
  • Olursa ikinci modemden bilgisayarıma kablolu bağlantı yapabilir miyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

1. Ethernet kablosu ile birbirlerine bağlayabilirsiniz. İkinci modemin DHCP ayarı kapatılıp farklı bir bloktan IP verildiğinde (örneğin ilk modem 192.168.1.1 olacak, diğer modem 192.168.2.1 olacak) kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
  2. Cihazları test edip en az bufferbloat yapanı ana cihaz olarak kullanın.
  3. Muhtemelen olması gerekiyor.

1. Ethernet kablosu ile birbirlerine bağlayabilirsiniz. İkinci modemin DHCP ayarı kapatılıp farklı bir bloktan IP verildiğinde (örneğin ilk modem 192.168.1.1 olacak, diğer modem 192.168.2.1 olacak) kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
  2. Cihazları test edip en az bufferbloat yapanı ana cihaz olarak kullanın.
  3. Muhtemelen olması gerekiyor.

Verdiğiniz yönergeleri harfiyen uyguladım ve öncelikle çok teşekkür ederim. Yönergeleri uygularken şöyle sıkıntılarla karşılaştım:
  • İkinci modeme arayüz erişimi için 192.168.2.1 tanımlaması yaptıktan sonra bir daha arayüze erişemedim. Komut isteminden "Ipconfig" komutunu yazdığımda ise "default getaway" sonucunda herhangi bir IP adresi yoktu.
  • Birinci (ana) modeme 192.168.2.1 tanımlaması yaptıktan sonra ikinci modemin IP adresini değiştirmedim, bağlantılarını yaptım ama yine de ikinci modemin arayüzüne erişemiyorum.
Bu iki sonuçta da ikinci modemden internet erişimim (kablolu/kablosuz) vardı. İkinci modemin arayüzüne erişebilmem için ekstra ne yapmam lazım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı