Çözüldü İki RAM takınca çalışmama sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, DDR3 bir sistemim vardı. RAM olarak başta 4 GB tercih etmiştim. Bugün bir tane daha 4 GB'lık RAM aldım. Ama iki RAM'i aynı anda takınca sistem çalışmıyor. Teker teker ikisini de denedim. Slotları da denedim ve tekli olarak ikisi de çalışıyor. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS'u pilden sıfırlayıp tekrar deneyin. Tekrar aynı sıkıntıyı yaşarsanız bellek modüllerinizi Memtest86 yazılımı ile tek modül tek modül olarak ayrı ayrı test edin. İki bellekten birinde olası bir arıza söz konusu olabilir.

Sanırım bu program USB ya da CD/DVD ile çalışıyor bu nedenle test etmem pek mümkün değil. Bellek modüllerinde arıza olacağını sanmıyorum, ikisi de ayrı slotlarda tekli bir şekilde çalıştı. Eğer bir yanlışım varsa belirtebilirsiniz

Belleklerinizde ya arıza var yada bellek kontrolcüleri arasında bir uyuşmazlık söz konusu. Bellek modüllerinizi mutlaka tek tek test edin. Belirttiğim gibi CMOS sıfırlaması yapıp denemeyi unutmayın. Bu gibi durumlarda problemin nereden kaynaklı olduğu sürpriz olabiliyor.

BIOS pilini çıkartacağım internette biraz okudum. Arkadaş çıkarttıktan sonra 30 saniye-1 dakika arasında beklememi söyledi. Bellekleri test edeceğim ama Memtest86'dan başka bir program var mı? Elimde bir USB yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…