İki RAM Takınca MHz Düşüyor

Bera533

Decapat
Dün bilgsayarımın bütün parçalarını sökerek temizlik yaptım ve tekrar yerlerine yerleştirdim fakat RAM konusunda bazı sorunlar ile karşı karşıyayım. 2 farklı RAM kullanmaktayım.

Adata AX4U300038G16A-SR10 XPG Gammix D10 3000 MHz 8 GB DDR4 RAM ve CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 siyah.

Ortalama olarak 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Dünden beri 2 RAM'ı aynı anda takınca MHz 2133 düşmekte (normalde 2933 MHz olması gerekiyor) ve ayrıca 8 GB RAM donanıma ayrılmış olarak gözüküyor. Yani RAM'lerden birinden hiçbir şekilde faydalanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RAM'ler uyumlu. BIOS üzerinden kontrol edin. RAM'lerin sarı yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın.

XMP'yi bir kontrol et.

Önce buna bak olmazsa:
Önce RAM'lerden hangisine ulaşmadığını belirle sırayla ikisinde de teker teker tak ve çalıştırmaya çalış
Sonra çalışmadığı bilinen RAM'in ucundaki altın kısmın tamamına lacivert sınav silgisiyle sil, her iki tarafına da bana aynı şey olmuştu bu şekilde çözdüm ben. (Gerçekten de işe yarıyor bu arada )

Bellekleri silgi ile silmek sorununuzu çözmezse soğutucuyu ve işlemciyi sökün. İşlemci pinlerini kontrol edin. Kırılmış veya yamulmuş pin olabilir.

İşlemcim ryzen 5 2600, Anakartım MSİ b350 pc mate.

XMP profil olarak 2 seçili.
Ramleri teker teker takıp denedim ramlerde ve slotlarda sorun bulunmamakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…