İki yıllık web tasarımı ve kodlama okunur mu?

Ryuu04

Femtopat
İyi akşamlar. İyi bir üniversitede web tasarımı ve kodlama okunur mu sizce? Bölümü okuyanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okunur. Bu bölümleri DGS ile daha da güzel bölümlere tamamlayabiliyorsunuz. İlla tamamlanmalı diye söylemiyorum bunu fakat büyük bir artı diye söylüyorum. Yine de 2 senelik bir bilgisayar bölümü okunacaksa Bilgisayar Programcılığı bence en iyi 2 senelik bölümlerden birisi diye düşünüyorum bu dalda. Web tasarımı DGS ile hangi bölümlere geçebiliyor çok bilgim yok. Bilgisayar programcılığı; Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliğine geçebiliyor.

Yine de mezuna kalıp AYT ile 4 senelik bölümü tutturacağınıza güveniyorsanız mezuna bırakıp direkt lisans okunması çok daha mantıklı.

Ben güncel olarak yazılım sektöründen yorum yapacağım için amacın "DGS ile Yazılım Mühendisliği - Bilgisayar Mühendisliği" okumak değilse önermiyorum. Hatta amacın yazılım sektöründe iş bulmak ise 2 yıllık herhangi bir yazılım bölümünü önermiyorum. Junior piyasası çok rekabetçi, sektörde de ekonomik sebeplerden ötürü yatırımlar azaldığı için daralma var. Sektöre girmeyi bekleyen birçok yazılım-bilgisayar gibi mühendislik çıkışlı ve alanında iş yapabilecek birçok yazılımcı adayı varken 2 yıllık bir diplomanın hiçbir avantajı bulunmuyor.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

2 yılda kendi kendini daha iyi geliştirirsin. Lise mezunu gözükmemek için aynı ilde ise girilebilir. Üstteki arkadaşın dediği gibi dikey geçiş ile 4 yıllık bölüme tamamlamak güzel olabilir.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Doğrusu masa başında bir iş istiyorum ve yazılım sektörü de bunun için ideal geldi. Ama dediğiniz gibi çok kişi var ve rekabet oldukça fazla. 2 yıllık okumamaya karar verdim, teşekkürler tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…