İkili disk klonlama nasıl yapılır?

FlosyPasha

Hectopat
Yer
Türkiye İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
Asus Prime B550M A CSM
XPG Gammix D30 2X8 GB 3200mhz
Asus TUF 3070 OC V2 8G
Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
XPG Valor Air 600w 80+ Bronze
ID Cooling SE214XT
Meslek
Öğrenci
Benim ana bilgisayarımda C diski 120GB SATA SSD ve 1 TB M.2 SSD var D diski olarak ama elimde 240GB'lık bir SATA SSD var laptopumdan söktüğüm. Ben bunların içindeki verileri kaybetmeden nasıl değiştirebilirim? 240 GB'lık diskteki veri 120GB'lık diske sığıyor ama bunu yapan program var mı?

Birşeyleri yanlış anlatıyorsunuz galiba.
C sistem diskiniz. 120GB
Laptoptan söktüğünüz diskte bulunan verileri C deki boş alana aktarmak/Klonlamak istediğinizi yazmışsınız.
Aktarmak için Kopyala - Yapıştır.
Klonlayacak iseniz C sistem diski olarak kalamaz.

Klonlama sistem için yapılır, veri için değil.
Veri için klonlamayı Polis - Adli Tıp derin inceleme için yapar.

Laptop bozuk, disk boot etmiyor ve diskin içindekileri kurtarmak istiyor sanırsam.

Laptop bozuk, disk boot etmiyor ve diskin içindekileri kurtarmak istiyor sanırsam.
Arkadaşımız soruyu yazıp uyumaya gitmiş anlaşılan.
Disk bozuk olmadığı sürece kopyala yapıştır değil mi hocam?
Yoksa hala mı yanlış anlıyorum?

Hayır ikisi de çalışıyor ama laptopta 240GB SSD diskin yanında 320GB HDD var. Dolayısıyla laptopa 120GB SSD yeterli ve masaüstü bilgisayarımda 120GB disk yetersiz. Bu iki diskin içindeki verileri kayıp olmadan aktarmak istiyorum.

Kopyala yapıştır yapamıyorum hocam disklerdeki veriyi yedekleyecek diskim olmadığı için.

Bir de kurtarma kısımları vs. sıkıntı çıkardığı için direk kopyala yapıştır yapılmıyor diye biliyorum.

Haklısınız, soru net ifade edilmeyince kaba tahminle soruyu bulmaya çalıştım.

Recovery Partition illa şart mı? Kıy gitsin.

Haklısınız, soru net ifade edilmeyince kaba tahminle soruyu bulmaya çalıştım.

Recovery Partition illa şart mı? Kıy gitsin.

Sisteme zarar vermeyecekse önemi yok.

Sisteme zarar vermeyecekse önemi yok.

Kullanmayacaksan veya daha sonra kendin format atmaya üşenmeyeceksen bence çok gerekli değil. Sisteme zarar vermeyecektir ancak çok eski bir sisteme sahipsen driver bulmak kurmak gibi problemlerin varsa o zaman çalışan şeyi hiç bozma.

Bu kopyala yapıştır işlemini zaten yapamayacağım elimde yedeklemek için disk olmadığından dolayı. Benim sorduğum şey iki diskin içindeki verileri takas misali yer değiştirme var mı?

Bu kopyala yapıştır işlemini zaten yapamayacağım elimde yedeklemek için disk olmadığından dolayı. Benim sorduğum şey iki diskin içindeki verileri takas misali yer değiştirme var mı?

Benim bildiğim yok. En son başıma benzer durum geldiğinde Google disk space aldım 1 aylık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…