İkili ilişkide kimin saygısız olduğunu anlama

Burada kim saygısızdır?

• A şahsı

Oy: 2 14,3%
  • B şahsı

Oy: 1 7,1%
  • İkiside

Oy: 10 71,4%
  • Kimse

Oy: 1 7,1%

• Oy verenlerin toplamı
    14

Kuru kuru

Hectopat
Merhaba, özellikle son zamanlarda yaşadığım bazı toplumsal sorunlardan dolayı sorgulamaya başladığım, kafamda yarattığım bir problem var. Uzatmadan başlıyorum. Bir A şahsı ve B şahsı var. Bunlara kısaca A ve B diyeceğim. A, B ile konuşurken B onu hiç dinlemiyor, başka bir şeyler ile uğraşıyor ve kendi bildiğini yapıyor. A, B'yi bu konuda uyarıyor fakat herhangi bir değişim olmuyor. Bunun üzerine A, B'yi kendisini dinlemesi ve dediğini yapması için zorluyor, doğrudan emirler veriyor ve bağırıyor. Sonuç olarak B istemeyerek de olsa kısa yol olduğu için A'yı dinliyor ve dediklerini yapıyor. Benim kendi şahsi görüşüm ikisinin de saygısız olduğu yönündedir. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
B'nin basta yaptigi saygisizlik. A'nin ise sonradan yaptigi saygisizlik. Eger seni birisi dinlemiyor ise ona bagirmak, emir vermek etik bir cozum degildir.

A hatalı, sebebi b kişisini anında silmeliydi yani en azından ben bir kişiyi tek hatasında silerim.
A'nın B'ye emirler verip kendisini dinlemesi için zorlaması ayrıca yanlış.
(Tabii yakınlık derecesi de önemli)
B ise dik kafalı ve karşısındakini dinlemeyip değer vermeyen birisi olduğu için o zaten sıkıntılı.
Sorun neyse çözülmesi için uğraşmak yerine kendisine ses yükseltilince harekete geçen birisi zaten problemlidir. Yani cevabım hatanın çoğunluğu b de olmak üzere iki tarafta da olduğu.
Ayrıca a sen b ise sevgilin mi?

Evet dediklerinize katılıyorum. Ayrıca hayır sevgili meselesi değil. Birden fazla mesele var burada bazı yaşça büyük olan insanların yaşça küçük olanlardan kendilerine sebepsizce saygı beklemeleri, okulda hocaların her geldiğince öğrencileri doğrudan emirlerle zorla ayağa kaldırmaları ve öğrenci kapüşon takıyorsa veya eli cebinde ise yine aynı şekilde çıkarttırmaları beni bu konuya iten etkenlerden bazıları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı