Öncelikle merhaba, tercih döneminin bitmesine çok az bir süre kaldı fakat ben hâlâ ne yapacağım konusunda kararsızım. Başlıktan da anlaşılacağı üzere ya diş hekimliği yazıp gideceğim ya da 2. kez mezuna bırakacağım. İki seçeneğin de kendimce baskın gelen kısımları var.
Diş hekimliğinden beni en çok iten durum çok mezun vermesi ve bu sebeple devlete atanmanın çok güç olması durumu. Eğer özel sektörde çalışayım dersem de maaş beklentimi ciddi anlamda düşürmem gerekecek ve çalıştığım yere göre değişir tabii ki ama birçok diş hekiminden duyduğum kadarıyla özel sektördeki şartlar devletten daha kötü durumda. Onun haricinde okuması gerçekten zor bir bölüm. Zor olmasıyla bir derdim yok fakat yukarıda bahsettiğim gibi verdiğim emeğin karşılığını alamamaktan korkuyorum. Artıları ise üniversiteye gitmek ve yeni bir düzen kurmak olur çünkü 2 senedir sınav stresiyle boğuşuyorum ve yaptığım hiçbir şeyden keyif alamıyorum. Bu durumda yeni bir düzen, arkadaşlıklar vs. bana iyi gelir diye düşünüyorum.
Mezuna kaldığım senaryoda ise 3. kez sınava hazırlanıyor olacağım ve bu gerçekten yıpratıcı bir süreç olacak fakat seneye en azından tıp ya da iyi bir üniversitede mühendislik kazanabilirsem geleceğimi garanti altına almam daha kolay olur diye düşünüyorum. Tabii ki bu bahsettiğim iki şey de zor lakin karşılığını dişe göre daha çok alabilirim gibi geliyor. Son olarak diş hekimliği ile alakalı bahsettiğim her şey diş hekimliğine özel değil, hemen hemen her meslekte (tıp hariç) görülen bir durum. Kendini geliştirip herkesin içinden sıyrılan birçok insan var fakat 5 yıl sonrası için o kişi ben olabilir miyim emin değilim. Bu yüzden mezuna kalmak, daha kötü bir sıralama yapabileceğim ihtimali olsa dahi malum ÖSYM'nin sağı solu belli olmuyor, bir tık daha önde geliyor.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.