İkinci diskteki Windows nasıl silinir?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
Şu an SSD'de ki Windows'u kullanıyorum HDD'de de Windows var HDD'de ki Windows'u nasıl silerim? Sıfırlamak istemiyorum.

Disk yönetiminden 2. diske sağ tıklayıp bölünmüş alanların hepsini silin sağ tıklayarak. Sonra. Tek part olacak disk tekrar sağ tıklayın yeni birim oluşturun ileri diyerek işlemleri tamamlayın.

Disk yönetiminden 2. diske sağ tıklayıp bölünmüş alanların hepsini silin sağ tıklayarak. Sonra. Tek part olacak disk tekrar sağ tıklayın yeni birim oluşturun ileri diyerek işlemleri tamamlayın.

İçindeki veriler silinecek diyor, içinde önemli dosyalar var böyle silmek istemiyorum.

800GB veriyi yedekleyebileceğim bir yer yok şu an. Elle silsem sorun olur mu?

İçindeki veriler silinecek diyor, içinde önemli dosyalar var böyle silmek istemiyorum.

İki arkadaşın da dediğini verilerinizi yedeklemeden yapmayın, bölüm silme, oluşturma, format doğal olarak verilerin tamamını siler. Korumak istediğiniz verileri ya ilk diskinize (geçici olarak) ya da bir harici diske kopyalayın, ondan sonra bölüm silme/oluşturma ve format işlerini halleder, geçici olarak kopyaladıklarınızı da yeni boşalmış temizlenmiş diskinize geri atarsınız.

Bunun dışında, direk dosya gezgininden istemediklerinizi silme şansınız da var ama sileceklerinizin arasında sistem dosyaları vb. de olacağından Windows kıllık yapabilir, tamamını silemeyebilirsiniz. Treesize free programını yüklerseniz, size çok pratik şekilde hangi klasör ve dosyaların en fazla yer kapladığını, dolaysı ile sildiğinizde ne kara yer kazanacağınızı da gösterir. Tek tek seçerek silecekseniz pratik bir yol gösterici olacaktır, tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı