İkinci ekran kartı takılır mı?

Yayıncılar genelde çift sistem kurup oyun oynadığı bilgisayardaki görüntüyü capture card ile yayın bilgisayarına aktarıp oradan yayını yapar. Eğer twtichte sağlam yerlere gelmek istiyorsan paraya kıyman gerekecek.

Yayın yaparken OBS işlemciye yük vermekte sıkıntı ekran kartından ziyade işlemcide olabilir sisteminizi yazarsanız daha çok destek sağlayabiliriz.
ryzen 3 1300x var bende ama yetmiyor bende sıkıntı yok çok şükür oyunda kasma olmuyor ama yayında ya kaliteyi çok düşürüyor yada çok drop giriyor

Ryzen 3 1300X var bende ama yetmiyor bende sıkıntı yok çok şükür oyunda kasma olmuyor ama yayında ya kaliteyi çok düşürüyor ya da çok drop giriyor.

Drop internet ile alakalı bir problem oyun içi droplar yiyorsanız RAM ile ilgili sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Yayıncıların kullandıkları sistemlere bakarsanız oyunlar için bile üst düzey olan işlemcileri kullanmaktalar yani Ryzen 3'ünüz yrtmiyor olabilir.

benim oyunla ilgili sıkıntı yok kasmıyor yayındayken oyun (bazı oyunlar hariç) ama dediğim gibi yayında problem oluyor upload hızım 2-3 gibi bişey

1000 Bit hızıyla yayın yapıyorum Streamlabs OBS üzerinden.

Eğer dediğiniz gibi internet hızınız 3 Mbps ise gayet yeterli ancak 1000 Bit Rate ile yaptığınız yayının kalite olarak iyi olmasını bekleyemezsiniz 3 Mbps upload ile 2300 bitrate deneyebilirsiniz. İnternet hızınız stabil değilse de benzer droplar yaşayabilirsiniz. Yayın kalitesi ve drop görünüşe bakılırsa internetinizle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor.

denicem daha yeni başladım zaten olurda aniden fena kasar masar diye yüksek yapmadım 1000e çektim bit rate i

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…