İkinci ekran kartını sanal makineye tanıtarak pencere modunda kullanmak

486759

Hectopat
Şimdi arkadaşlar normalde RX 5600 XT ekran kartına sahibim ve aylık faturaları çıkarsın diye mining yapıyorum. Linux kullanırken normal gündelik olarak kullanımı rahat bir şekilde yapabiliyorum. Şimdi benim yapmak istediğim olay şu 2. bir ekran kartı alıp (örneğin GTX 1030 vs gibi...) Bunu bir sanal bilgisayara tanıtsam, kurmuş olduğum sanal bilgisayarı oyun oynamak, Visual Studio kullanmak vs... Gibi işlerde pencere modunda normal bir şekilde kullanabilir miyim? Yani genelde izlemiş olduğum videolarda 2 monitör veya tek monitör de tam ekran modunda tek işletim sistemini kullanabiliyorlar ki bunu KVM GPU Passthrough ile yapabildim fakat ben tek monitörde 2 işletim sistemini de kontrol etmek istiyorum. Örneğin aşağıdaki fotoğraftaki gibi ama sadece tek farkı ekran kartı bir şekilde tanıtılmış olacak ki donmadan oyunlarımı programlarımı bu sanal bilgisayar üzerinden halledebileyim. İş yükü binmeden sadece bana görüntüyü aktaracak. Render'ı GTX 1030 yapacak. Böyle bir olay mümkün müdür?

Ekran görüntüsü 2021-06-16 03-10-38.png

Mesela şu video da adam benim yapmak istediğim sistemi yapabilmiş. Sanal makine de NVIDIA driverını kurabilmiş ve isterse sanal bilgisayarı pencere moduna normal şekilde alabiliyor. Bu durumu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı