İkinci ekrana bağlayınca masaüstü simgelerinde kayma

Ugur Srht

Kilopat
Daha fazla  
İnternette biraz baktım da insanlar genelde masaüstü simgelerinin otomatik sol tarafa sıralanmasından muzdarip olmuşlar. Fakat benim sıkıntım bu değil. Bendeki sıkıntı şu:
Dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve ne zaman HDMI ile televizyona bağlasam, işimi bitirip bağlantıyı kestiğimde masaüstüm kayıyor. Çözünürlükle ilgili bir sıkıntı ama çözümü nasıl olur bilmiyorum. Benim bilgisayarın ekranı 1377x768, televizyon ise 1920x1080 çözünürülükte. Şöyle ki bilgisayarımın çözünürlüğü 1366x768 yani en sonda iken HDMI kablosunu bağladığımda otomatik olarak televizyonun çözünürlüğü olan 1920x1080'i ayarlıyor ve masaüstü kayıyor. Eğer ben çözünürlüğünü 1366x768'e ayarlarsam bir dahaki takışlarımda bunu hatırlıyor ve masaüstüm bozulmuyor ama o zamanda görüntü kalitesi düşüyor doğal olarak. Nasıl hallederim bilemedim bu sorunu. Aşağıya ekran görüntüleri ekledim inceleyip yardım ederseniz çok iyi olur.

Orada da görüldüğü gibi televizyona bağladıktan sonra bir kere 2. ekranın çözünürlüğünü 1366x768 olarak ayarladığımda kabloyu çıkardığımda da masaüstünde değişikli olmuyor.
NOT: Denemelerin hepsinde önce bağlantıyı kesip masaüstümü orijinal haline getirip tekrar denedim.

Dosya Ekleri

• Orijinal Masaüstüm.jpg
    156,6 KB · Görüntüleme: 480
  • 1080p yinele .jpg
    208,3 KB · Görüntüleme: 468
  • 1080p yineleden sonra kabloyu çıkardığımda.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 448
  • 1080p sadece 2. ekran.jpg
    222,1 KB · Görüntüleme: 446
  • 1080p sadece 2. ekrandan sonra kabloyu çıkardığımda.jpg
    157,6 KB · Görüntüleme: 528
  • 768p yinele.jpg
    157,4 KB · Görüntüleme: 371
  • 768p sadece 2. ekran.jpg
    157,1 KB · Görüntüleme: 413
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimlerde gördüğün üzere yinele ve sadece 2 . ekran modunda denedim tek tek

İşe yara gibi gözüküyor fakat merak ettiğim bir şey var:
Şimdi benim masaüstüm 8x20 simge alabiliyor. Ben masaüstümü bir kere kaydettikten sonra 5 e 10 uncu simgeyi silip yerine başka bir şey yerleştirdiğimde ve çözünürlük yüzünden masaüstüm bozulduğumda, geri yükle dediğimde tekrar eski simgeyi mi geri getirecek yoksa otomatik yerine konan simgeyi mi yerine koyacak?

Eski simgeyi bulamazsa oraya bişey yerleştirmez, fazla olanı da sıradan bi yere koyar, o yüzden değişiklik yapınca yine kaydet.
Tamamdır kurdum kaydettim tv'ye bağlarken kaydederim. Teşekkürler!

Evet simge sıkıntısını ReIcon ile hallettim fakat şimdi de şu durum dikkatimi çekmeye başladı :
HDMI uzun süre takılı durduktan sonra çıkardığımda bilgisayarın çözünürlüğüne bir şey oluyor. (Alttaki resimlerde)
Oturumu kapatıp tekrar başlattığımda sorun çözüüyor ama yine de merak ettim neden oluyor acaba?

Dosya Ekleri

• grv.PNG
    32,7 KB · Görüntüleme: 403
  • grv2.PNG
    14,5 KB · Görüntüleme: 330
  • mc.PNG
    14,4 KB · Görüntüleme: 398
  • mc2.PNG
    10,5 KB · Görüntüleme: 305
  • mozilla.png
    11,7 KB · Görüntüleme: 265
  • mozilla2.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 416
  • paint.PNG
    10,2 KB · Görüntüleme: 242
  • paint2.PNG
    10,5 KB · Görüntüleme: 395
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…