İnternette biraz baktım da insanlar genelde masaüstü simgelerinin otomatik sol tarafa sıralanmasından muzdarip olmuşlar. Fakat benim sıkıntım bu değil. Bendeki sıkıntı şu:
Dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve ne zaman HDMI ile televizyona bağlasam, işimi bitirip bağlantıyı kestiğimde masaüstüm kayıyor. Çözünürlükle ilgili bir sıkıntı ama çözümü nasıl olur bilmiyorum. Benim bilgisayarın ekranı 1377x768, televizyon ise 1920x1080 çözünürülükte. Şöyle ki bilgisayarımın çözünürlüğü 1366x768 yani en sonda iken HDMI kablosunu bağladığımda otomatik olarak televizyonun çözünürlüğü olan 1920x1080'i ayarlıyor ve masaüstü kayıyor. Eğer ben çözünürlüğünü 1366x768'e ayarlarsam bir dahaki takışlarımda bunu hatırlıyor ve masaüstüm bozulmuyor ama o zamanda görüntü kalitesi düşüyor doğal olarak. Nasıl hallederim bilemedim bu sorunu. Aşağıya ekran görüntüleri ekledim inceleyip yardım ederseniz çok iyi olur.
Orada da görüldüğü gibi televizyona bağladıktan sonra bir kere 2. ekranın çözünürlüğünü 1366x768 olarak ayarladığımda kabloyu çıkardığımda da masaüstünde değişikli olmuyor.
NOT: Denemelerin hepsinde önce bağlantıyı kesip masaüstümü orijinal haline getirip tekrar denedim.