İkinci ekranda kullanılan ekran kartını ayarlama

altuwl

Decapat
Selamlar.

120 Hz 1080p laptop ekranım var. Film ve dizi izlerken HDMi ile TV'ye bağlantı kuruyorum. Televizyonum 4K destekliyor. Ben de buna güvenerek epey içerik izledim.

Son zamanlarda da ciddi ağırlıkta içerikler izliyorum, 60K Bitrate Dolby 7.1 dizi ve filmler gibi. Daha önceden izlediğim 4K içerikler 15K Bitrate olduğundan çok fazla sorun yaşamamıştım ama kalitede artış olduktan sonra televizyon ekranında baya takılmalar yaşıyorum. Laptopumun da fanı çok hızlı dönmeye başladığından dolayı sıkıntının ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sizce sorun ikinci ekranda Intel HD kullanıyor olması olabilir mi? Sorun buysa harici ekran kartımı nasıl ikinci ekran için kullanabilirim? Aklına başka sorun gelen ve çözüm önerisi olan var mıdır?

Laptopum Intel UHD ve GTX 1650 Ti kartlarına sahip.

Selamlar.

120 Hz 1080p laptop ekranım var. Film ve dizi izlerken HDMi ile TV'ye bağlantı kuruyorum. Televizyonum 4K destekliyor. Ben de buna güvenerek epey içerik izledim.

Son zamanlarda da ciddi ağırlıkta içerikler izliyorum, 60K Bitrate Dolby 7.1 dizi ve filmler gibi. Daha önceden izlediğim 4K içerikler 15K Bitrate olduğundan çok fazla sorun yaşamamıştım ama kalitede artış olduktan sonra televizyon ekranında baya takılmalar yaşıyorum. Laptopumun da fanı çok hızlı dönmeye başladığından dolayı sıkıntının ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sizce sorun ikinci ekranda Intel HD kullanıyor olması olabilir mi? Sorun buysa harici ekran kartımı nasıl ikinci ekran için kullanabilirim? Aklına başka sorun gelen ve çözüm önerisi olan var mıdır?

Laptopum Intel UHD ve GTX 1650 Ti kartlarına sahip.
HDMI ile görüntü aldığın yer ekran kartı zaten. Laptopta donma vs olmuyor da TV'de oluyorsa kablodan şüphelenirdim ben ilk olarak.

Gerek siteler gerek indirilmiş dosyalar. Bunlar için Player'im ve tarayıcım için NVIDIA tanımladım ama hala takılma yaşıyorum.

Buradan da NVIDIA Denetim Masası'ndan da ayarlamaları yaptım ama sonuç alamadım.

İşlemcinin ekran kartını devre dışı bırak tüm yük harici ekran kartına binsin bir de öyle dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı