İkinci el 3060 Ti alınır mı?

Peki garanti durumu nasıl işler eğer benim elimde bozulursa?

Kartı direkt yetkili servise götüreceksin ve kendi adına arıza kaydı açtıracaksın hocam, ürünü alırken faturasını almayı unutma sakın. Ama alırken test et, en az 30 dakika FurMark testi yapın, uzun yıllar sorun çıkacağını sanmıyorum.

Eğer sıfır takıntısı varsa alınabilecek kart kesinlikle 3070 Ti'dir. 3060 Ti gibi kartın sıfırına o kadar para verilmez. Hatta bütçe varsa, kredi kartı vs. direkt 3070 Ti alsan da iyi 12-13K civarına bulunabiliyor.

Render için 3080 veya 3090 tarzı kartların olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum şayet halihazırda 2080Ti hala epey fazla kullanlıyor ki hızlarının yeterli olduğunu gördüm.
2080 Super ile 3090 arasında bir uçurum var render olarak, kendi tecrübem. Ama tabi yaptığınız şeye göre değişir. İmkan yoksa yapacak birşey yok.

Yorumunuzu okudum ve 1600AF ile bir dünya ile darboğazla karşı karşıya olduğumun farkındayım ancak Youtube testlerine baktım ki 1650 Super'den geçiş yaptığım bile gözle görülür bir performans artışı alabileceğimi gördüm ki daha ileride işlemcimi yükseltmeyi kesinlikle göz önünde bulunduruyorum zira 3D uğraşımdan ötürü.

Belirtmeliyim ki 3D'de görüntü işlerken sahnenin işlenme hızı işlemciden bağımsız olarak tamamen ekran kartına bağlı olduğundan ötürü bu işlerde karttan %100 performans alacağıma eminim ki 1650 Super ile kıyasla arada epey bir fark bulunuyor.
Anlık olarak kullandığım kartta yer yer bellek yetmezliği yaşıyorum ki işlemem gereken sahneleri bazen bellek yetersizliğinden ötürü işleyemediğim oluyor.

Hocam 3060 değil o sebepten ötürü 3060Ti(Aralarında %35 kadar performans farkı var.) bakıyorum. 3080 bütçemin dışında kalır maalesef.

Render için 3080 veya 3090 tarzı kartların olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum şayet halihazırda 2080Ti hala epey fazla kullanlıyor ki hızlarının yeterli olduğunu gördüm.
Her ne kadar görüntü işlemede ekran kartı çok fazla ön planda olsa da işlemci performansı da azımsanmayacak derecede ihtiyacınız olan bir etkendir. Youtube de birçok test videosu var. Örneğin 1600af x 3060ti 3D yazarak performans teslerine ulaşabilirsiniz. Buna göre de hangi kartı almalıyım sorusuna net bir cevap bulmuş olursunuz. Olabildiğince ikince el ekran kartı alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor açıklamaya çalıştım. Umarım bir fikir oluşmuştur.

Peki hocam bu fiyat şişkinliğinin nedeni nedir? Aklımda sıfıra 3060Ti'nin Zotac Twin Edge modelini almak vardı ama gerekse karttan gelen sesler, coil whine sorunları, cızırtı ve soğutma performansının düşük kalmasından ötürü ikinci el kartlara kaydım. Şayet Gigabyte Eagle ve Windforce modelleri içinde benzer yorumlar duydum.

Asus Dual OC modeli bir sorun yaratır mı?
Fiyatların yüksek olmasının tek sebebi açgözlülük. Adamın satmaya çalıştığı ekran kartı mining yapılmış ama yinede normal fiyata satışa koymuş. Mining yapmamış bir başka satıcı da benim kartım mining görmedi, o yüzden daha fazla eder diyerek fiyatı yükseltiyor.

Eski ekran kartım Asus Dual 2060 idi. Memnundum. Dual serisi ısı konusunda daha iyi. Marka konusunda Asus, Msi, Gigabyte gayet güvenilirdir. Satın alınacak kartta mining yapılmamış olması garanti süresinin dolmamış olması, hasarsız ve temiz olması şartlarını göz önünde bulundurursan sıkıntı yaşamazsın. Sarı site dışında facebookdaki bazı satış gruplarını da araştırabilirsin. Özellikle üye sayısı fazla olan gruplar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı