İkinci el 4K LG monitör alınır mı?

en3s19

Hectopat
Daha fazla  
İkinci el 4K monitör arayışındayım. LG 27UP550P-W modelini buldum, 60Hz olması önemli değil. Dizi-film ve internette gezinmek için kullanacağım. Sizce sıfır FHD monitör mü alınır mı? Yoksa 4K için 2. el LG alırken sorunla karşılaşır mıyım?

Garanti durumuna bagli, cok eskiyse alinmaz. Alirsin sansa monitorun omrunun son gunune denk gel misindir, bozulur keyfin kacar.

Garantisi vardır onun. Monitör çok arza yapan bir alet değil. Alınır. Media içerik için kesinlikle alınır.

Benim 8 10 yıllık monitörlerim bile sağlam. Dorun çıkarmaz alınır.

2023 model bir cihaz ama almadan önce garanti durumunu tekrar sorarım.

Ölü piksel gibi testlerden geçerse ileride sorun çıkarmaz. LG 27GN950 almıştım ben de ikinci el.

Aldığım gün 1300 küsur saat açık kaldığı yazıyordu ayarlar menüsünde. Bugün 10000'e yaklaştı hiçbir sorunu yok, fanlı olmasına rağmen.

@obacavcav teşekkürler, bahsettiğiniz açık kalma süresine sistem ayarlarından mı yoksa monitör ayarlarından mı bakmam lazım? Cihaz 2023 üretimli olduğu için çok kullanılmamıştır diye düşünüyorum, önemli bir durum mu? Ayrıca bahsettiğiniz testleri YouTube üzerinden videolar ile mi test etmeliyim yoksa bunun için bir app var mı?

@BerkayZ87 6000-7000 arasında bulduklarım var, 5000 liraya alabilirim sanırım. Aynı fiyatta sıfır FHD monitörler olduğunu görünce ikilemde kaldım. Dizi-film izlerken IPS daha iyi bir performans gösterir ve daha kaliteli diye biliyordum. Şu an acelem yok, takip ediyorum piyasayı ve daha ucuza bulurum muhtemelen. Ayrıca tasarım olarak gaming monitör yerine bu tarz kalıplı, ağır duran monitörler hoşuma gidiyor.

Ayarlarda general -> ınformation kısmında yazıyor açık kalma süresi. Önemli bir şey değil, ki benim denk geldiğim elektronikler bozulacaksa doa oluyor, değilse sıkıntı yaşamadım hiçbir şeyde. Ki LG zaten bence monitör işinde bir numara zaten.

Bu özellikten bahsetmemin sebebi daha çok ikinci el monitörlerde genel olarak sorun çıkmaması. Tabii her şey risk, ama ben bir daha sıfır monitöre para vereceğimi sanmıyorum.

İnternette birçok test var, monitor test yazınca çıkıyor bir sürü hepsi iyidir. YouTube üzerinden de test yapabilirsiniz bunun için videolar var, tercih meselesi. Ölü piksel var mı ona bakın, light bleed/ IPS glow durumuna bakın, genel durumu da iyiyse alınmaması için bir sebep yok bence.

Kaçırdığım veya yanlış olduğum bir kısım varsa.

Teşekkürler dikkate alacağım. 4K olması güzel bir özellik benim için, sıfır 1080p almak yerine tercih edeceğim gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…