İkinci el 4TB HDD alınır mı?

promagistra

Femtopat
Daha fazla  
Sadece arşiv için kullanacağım. Sağlık testlerini vesaire yaptıracağım. Yalnız bu satılan diskler genelde 5-6 senelik oluyor. Elimde kalır mı?

Fiyat ve markası iyiyse neden alınmasın? Normal depolama için hala daha kullanırım ben.

Bak bu konuyu 5 sene önce açmışım hala daha da aktif şekilde sistemde takılı basit işler için kullanıyorum. Hala ne sağlık problemi var ne de bad sector vs.

HD Sentinel'de sağlık ve performans bilgisi %100 ise ve ayarlarla oynanmadığından emin olabiliyorsanız alınır. Ben de geçen hafta 4 TB bir WD Purple aldım sunucu için. Disk benden önce 7 yıl çalışmış ama uygun sıcaklıkta ve hareketsiz kaldığı için hiçbir performans düşüşü yaşamamış. Elden test edip alınması, test edilemese bile yine elden teslim alınmasını tavsiye ederim. Aldığım iki diskten bir tanesi maalesef kargoda öldü.

Sadece arşiv için kullanacağım. Sağlık testlerini vesaire yaptıracağım. Yalnız bu satılan diskler genelde 5-6 senelik oluyor. Elimde kalır mı?
Alırsın, test edersin, aklına takılıyorsa 3-4 ayda bir teste sokarsın.

Arşiv sürekli online/aktif mi gibi durumlar da değiştirir işi.

Alınır niye alınmasın asıl eski diskler daha sağlam bile oluyor asıl şu an piyasa satılanların çoğu saatli bomba. Büyük çoğunluğu refubrished tamir görmüş yutturuyorlar. Bende var mesela 4TB 6-7 sene oldu hala taş gibi sağlam bir tane bozuk sektör yok WD'nin 4TB 5400 RPM blue modeli. Öyle önbellek SMR de değil. CMR olan model. Şimdikilerin çoğu SMR yapılıyor ve büyük dosyalarda hız düşüşleri var 256MB önbelleği var ama 64MB önbelleği olan daha stabil çalışıyor.

Testleri yapılır istenir. %100 ise alınır.

Yalnız bu satılan diskler genelde 5-6 senelik oluyor. Elimde kalır mı?

Elimde 11 yıllık 1 TB 3,5 inc WD blue HDD var. Bu HDD adeta alevlerin içinde çalıştı, tek fanlı hava akışı aşırı kötü bir kasada uzun süre sistemi açık bırakarak kendim kullandım, çokça okuma / yazma yapmama rağmmen şu an hala yeni sistemimde kullanıyorum ve taş gibi sağlam. Bana kalırsa veri depolamak için hala en ucuz ve mantıklı yol HDD.

Kısaca markası güvenilir ve iyi kullanılmış ise 5-6 seneden fazla götürür.
Eğer markası güvenilir ise bir sağlık testi yapılıp alınır.

Önceki mesajda bahsettiğim, 2009-10 gibi alıp +10 sene windows kurulu ana depolama alanı olarak kullandığım, şuanda da +48.200 saati devirmiş olan yaratık:

1765549687217.png

Hocam HDD'yi sadece bir kere dolduracağım ve bir daha ellemeyeceğim. İçindeki içerikleri tüketince yine bir 4TB daha alırım, bunu yine ellemem.

🫡
Ben yılda en az 2 kere geri dönüp bakıyorum, hem kontrol, hem değişim amaçlı. Saklayacaksan titreşim ve statiğe dikkat et yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı