Fiyat ve markası iyiyse neden alınmasın? Normal depolama için hala daha kullanırım ben.
Bak bu konuyu 5 sene önce açmışım hala daha da aktif şekilde sistemde takılı basit işler için kullanıyorum. Hala ne sağlık problemi var ne de bad sector vs.
Dostlar merhaba, uzun yıllardır kullandığım mekanik diskim HD Tune ve hddlife sonuçları aşağıdaki gibi. Sizce iyi mi? Ortalama bir HDD ömrü nedir? Kaç saatlik ömrü kalmıştır? Yeni bir diske veyahut SSD'ye geçiş yapmalı mıyım?
HD Sentinel'de sağlık ve performans bilgisi %100 ise ve ayarlarla oynanmadığından emin olabiliyorsanız alınır. Ben de geçen hafta 4 TB bir WD Purple aldım sunucu için. Disk benden önce 7 yıl çalışmış ama uygun sıcaklıkta ve hareketsiz kaldığı için hiçbir performans düşüşü yaşamamış. Elden test edip alınması, test edilemese bile yine elden teslim alınmasını tavsiye ederim. Aldığım iki diskten bir tanesi maalesef kargoda öldü.
Alınır niye alınmasın asıl eski diskler daha sağlam bile oluyor asıl şu an piyasa satılanların çoğu saatli bomba. Büyük çoğunluğu refubrished tamir görmüş yutturuyorlar. Bende var mesela 4TB 6-7 sene oldu hala taş gibi sağlam bir tane bozuk sektör yok WD'nin 4TB 5400 RPM blue modeli. Öyle önbellek SMR de değil. CMR olan model. Şimdikilerin çoğu SMR yapılıyor ve büyük dosyalarda hız düşüşleri var 256MB önbelleği var ama 64MB önbelleği olan daha stabil çalışıyor.
Elimde 11 yıllık 1 TB 3,5 inc WD blue HDD var. Bu HDD adeta alevlerin içinde çalıştı, tek fanlı hava akışı aşırı kötü bir kasada uzun süre sistemi açık bırakarak kendim kullandım, çokça okuma / yazma yapmama rağmmen şu an hala yeni sistemimde kullanıyorum ve taş gibi sağlam. Bana kalırsa veri depolamak için hala en ucuz ve mantıklı yol HDD.
Kısaca markası güvenilir ve iyi kullanılmış ise 5-6 seneden fazla götürür.
Eğer markası güvenilir ise bir sağlık testi yapılıp alınır.
Önceki mesajda bahsettiğim, 2009-10 gibi alıp +10 sene windows kurulu ana depolama alanı olarak kullandığım, şuanda da +48.200 saati devirmiş olan yaratık: