İkinci el 860 EVO alınır mı?

61_qwerty_61

Megapat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
SSD veya HDD modeli
860 evo
2 TB 860 EVO 1900 TL'ye alınır mı? Satıcı veri merkezinde kullanıldığını, 400 güne yakın çalıştığını ve 330 TB veri yazıldığını söyledi.

2 TB 860 EVO'nun 1200TBW veya 5 yıl garantisi var. Ancak Samsung SSD'ler genellikle çok dayanıklı oluyorlar. 1200TBW'ı geçtikten sonra bile bir süre kullanabileceğinizi varsayabiliriz. Tabii 5 yılı doldurmadiğını varsayarsak.

330TB veri yazıldığını söylemiş. Normal bir kullanıcı için çok fazla tabii. Mesela ben çok hafif kullanıcıyım. İnternette gezme, video izleme, ders çalışma için kullanıyorum bilgisayarı. Yani çok az yazma yapıyorum. 3 yılda 18TB veri yazmışım. Veri merkezleri ne yapar, nasil kullanır bilmiyorum. Ama fatura tarihine bakmanızı öneririm. Çok kısa sürede 330TB yazıldıysa uzak durmanız daha iyi olabilir. Çünkü sürekli yük altında kalmış ve büyük ihtimalle sürekli sıcak çalışmış olabilir.

Eğer böyle değilse alınabilir gibi duruyor. Ancak yine de şunu da düşünmenizi öneririm: 2TB'a ihtiyacınız var mı? Eğer var ise bu bütçede Samsung gibi üst seviye 2TB SSD'yi sıfır alamazsınız. Ya bütçe artıracaksınız ya bunu/başka ikinci el ilanı alacaksınız. Eğer 2TB olmazsa olmaz değilse sıfır 1TB NVMe Samsung SSD de alabilirsiniz. Hem NVMe daha hızlı, daha performanslı hem de sıfır olur.

Son not: Piyasada çok fazla sahte Samsung SSD var. Alırken sahte olmadığını onaylayın.

2 TB 860 EVO'nun 1200TBW veya 5 yıl garantisi var. Ancak Samsung SSD'ler genellikle çok dayanıklı oluyorlar. 1200TBW'ı geçtikten sonra bile bir süre kullanabileceğinizi varsayabiliriz. Tabii 5 yılı doldurmadiğını varsayarsak.

330TB veri yazıldığını söylemiş. Normal bir kullanıcı için çok fazla tabii. Mesela ben çok hafif kullanıcıyım. İnternette gezme, video izleme, ders çalışma için kullanıyorum bilgisayarı. Yani çok az yazma yapıyorum. 3 yılda 18TB veri yazmışım. Veri merkezleri ne yapar, nasıl kullanır bilmiyorum. Ama fatura tarihine bakmanızı öneririm. Çok kısa sürede 330TB yazıldıysa uzak durmanız daha iyi olabilir. Çünkü sürekli yük altında kalmış ve büyük ihtimalle sürekli sıcak çalışmış olabilir.

Eğer böyle değilse alınabilir gibi duruyor. Ancak yine de şunu da düşünmenizi öneririm: 2TB'a ihtiyacınız var mı? Eğer var ise bu bütçede Samsung gibi üst seviye 2TB SSD'yi sıfır alamazsınız. Ya bütçe artıracaksınız ya bunu/başka ikinci el ilanı alacaksınız. Eğer 2TB olmazsa olmaz değilse sıfır 1TB NVMe Samsung SSD de alabilirsiniz. Hem NVMe daha hızlı, daha performanslı hem de sıfır olur.

Son not: Piyasada çok fazla sahte Samsung SSD var. Alırken sahte olmadığını onaylayın.

M.2 slotum dolu olduğu için SATA alacağım kesinlikle. Evet 2TB olmalı. 11/2020 tarihinde alındığını, faturasının da olmadığını söyledi. Sahibinden get ile alacağım bir de sahte olmadığına nasıl emin olabilirim.

faturasının da olmadığını söyledi.
2026 yılına kadar garantili olması gereken SSD'nin garantisi olmayacak. Faturasız ürün önermem.
sahte olmadığına nasıl emin olabilirim.
Samsung Magician yüklediğinizde seri numarası hatası verebilir, SSD'yi görmeyebilir, sıcaklık sensörü çalışmıyor olabilir VS.

330TB veri yazıldığı olayi doğruysa gerçektir zaten. Sahte SSD o kadar dayanmaz.

Ama dediğim gibi, 1 TB kaliteli NVME parasına 330TB veri yazılmış garantisiz ürün çok mantıklı gelmiyor.

Bu arada hat sayısını kontrol ettiniz mi? SSD'lerde hız düşüşü olmasın sonra. Anakartınız nedir?

Dell 7567 laptop kullanıyorum. Hız düşüşü derken anlamadım. Dandik bir marka olmadığından bir de 1TB fiyatına 2TB olduğundan ben bu riski almak istiyorum sanırım. Ayrıca testlere baktığımızda birkaç petabyte dayanıyor olmaları beni cesaretlendiriyor. Sonuçta bu testlerde de 7/24 çalışıyor cihaz.

Dandik bir marka olmadığından bir de 1TB fiyatına 2TB olduğundan ben bu riski almak istiyorum sanırım. Ayrıca testlere baktığımızda birkaç petabyte dayanıyor olmaları beni cesaretlendiriyor. Sonuçta bu testlerde de 7/24 çalışıyor cihaz.
Yani Samsung'lar genellikle dayanıyor. Ama garanti süresi dışında risk tabii ki. Elektronik sonuçta. Ayrıca benim önermememin sebebi 330TB yazılması değil hiç garantisinin olmaması.
Dell 7567 laptop kullanıyorum. Hız düşüşü derken anlamadım.
Şu anda cihaza kaç SSD bağlı?

Yani Samsung'lar genellikle dayanıyor. Ama garanti süresi dışında risk tabii ki. Elektronik sonuçta. Ayrıca benim önermememin sebebi 330TB yazılması değil hiç garantisinin olmaması.

Şu anda cihaza kaç SSD bağlı?

1 tane Toshiba RC500 bir tane de 1TB HDD var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı