Sahip olduğum 15CL 3000MHz G.Skill RAM'in yanına birebir aynısından bir tane daha ikinci el aldım fakat XMP açıp ikinci RAM'i taktığımda sistem bootlamıyor. Eski kullandığım RAM ise bootlayabiliyor. Param Güvende ile aldım, iade etmeli miyim?
Mod arkadaşlar cevap yazamayayım diye ban atmış da...İade edin, muhtemelen çipler farklı denk gelmiş.
Mod arkadaşlar cevap yazamayayım diye ban atmış da...
Hocam tüm değerleri kontrol ettim hepsi aynıydı, çipi, gecikme değerleri dahil.
O da güncel, memtestte 2133mhz'de bir sorun çalışmadı iki RAM de stabil çalışıyordu fakat 3000'de yeni RAM takılı olduğunda hiçbir şekilde bootlanmıyor. Ne tek başına ne çift slot şekilde.Olabiliyor bazen bu sorunlar. BIOS güncellemeyi deneyin bakalım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.