İkinci El Alışveriş İnsanlara Güvenmeme Sorunu

Makaleler
1
Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Sistem satarken daha önce hiç görmediğiniz birinin evinize gelip, evinizi ve sisteminizi görmesi, evinizde test etmesi hakkında düşünceleriniz neler? Sistemimi satıyorum fakat geleyim test edeyim denildiğinde bir şüpheleniyorum, tedirgin oluyorum yani.
Tavsiyeleriniz var mı nasıl daha rahat olabileceğime dair?

Son düzenleme:
Şu dönemde kimseye güven yok zaten. Ama satmak istiyorsan denettirmek zorundasın maalesef. Seni rahatlatıcaksa yanında kimse yokmuş gibi davran ya da yanına güvendiğin, beni korur dediğin kişiyi al.

bu gibi dertlerle uğraşmamak için en iyi sistem get

Ben sistemimi satarken aynı tedirginliği yaşadım. Fakat alan kişi de ayni tedirginliği yaşadığı için sorun yaşamadım

Test edip almak ve satmak en iyisi. Ben birkaç hafta önce GTX 980 kartım ile GTX 1050 Ti takas ettim. GTX 1050 Ti 2 haftalık olmasına rağmen yinede test edip aldım. Bu arada adam benim ekran kartımı da test etti. Teknolojik ürün sonuçta. Dışarıdan bir sorun gözükmese bile içinde çipset arızası vs. olsa fark etmeden kazık yiyebilir/atabilirdi. Ben birkaç ay önce yine telefonumu takasladım. Takas ederken fark etmedim ama daha sonra eve geldiğimde anladım ki ekranı değişmiş ve yan sanayi takılmış. Ayrıca kulaklık girişi temassızlık yapıyordu. Alırken iyice kontrol edin veya satarken ise alıcı test etmek istiyor ise ve üründe sorun olmadığına eminseniz test ettirmenizi öneririm.

Güvenecek adam kalmadı memlekette ne yazık ki.

Test etmeye bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın tabii ki test edilerek alınır ürünler fakat alıcının eve gelmesi... ne bileyim fazla paranoyağım galiba
Bilgisayar satıyorsun sonuçta. Adam gelip bakacak haliyle. Telefon olsa eve gelmek istemesi saçma olurdu. Taşınabilir ve şarjlı olduğu için her yerde bakılabilir ama masaüstü bilgisayar öyle değil. Senin onun evine gitmen daha mantıksız olur çünkü satıcı değil alıcı gider.

Merak ettim bu takası kafa kafaya mı yaptınız?

Merak ettim bu takası kafa kafaya mı yaptınız?
Tabi ki hayır Zotac AMP Extreme Edition modeldi kartım. Üstüne 700 lira istedim. 650 liraya anlaştık. GTX 1050 Ti işimi görüyor hatta daha iyi oldu diyebilirim. GTX 980 de GPU kullanımı %100 olmuyordu. GTX 1050 Ti'de GPU tamamını kullanıyor ve neredeyse aynı FPS'leri alabiliyorum. Ryzen 5 1500X işlemcim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…