İkinci el bilgisayar parçası alınır mı?

Kroi

Hectopat
Bilgisayar parçası alacağım, dolar malûm değerde olduğu için ikinci el parçaya yönelmek istiyorum, sizin önerilerini nedir? Alıcağım parçalar; ekran kartı, SSD, işlemci belki anakart bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını test etmeden almayın, ayrıca mining yapılmış ise almanızı tavsiye etmem. Sıkıntı yaşayabilirsiniz. SSD'yi ise sıfır almanızı tavsiye ederim, zira özel dosyalarınızı koyacaksınız. İşlemciyi iyice test edip çalışıyorsa alabilirsiniz. Anakart da aynı şekilde.

Bilgisayar parçası alacağım, dolar malûm değerde olduğu için ikinci el parçaya yönelmek istiyorum, sizin önerilerini nedir? Alıcağım parçalar; ekran kartı, SSD, işlemci belki anakart bile.
Anakartı alırken pinlerinin yamulup yamulmadığına çok dikkat edin ve kesinlikle test ederek alın. Mining kartlardan kesinlikle uzak durun. Mining yapılmadı deseler bile mining yapılmış olma ihtimali %80 olan kartlar rx 570 ve rx 580 dir.

Güç kaynağını ve depolama birimini ikinci el olarak almanızı tavsiye etmem.
Anakart, işlemci ve RAM parçalarını ikinci el olarak test ederek alabilirsiniz.

Ekran kartını tanıdığınız harici almayın. Temiz görünmeli. Mining de yapılmamış olmalı. SSD'ye gelince hiçbir depolama biriminin ikinci el alınmasını önermiyorum. İşlemciler test edilip alınabilir, öyle kolay bozulan parçalar değildir işlemciler; eskimezler bile. Anakartı da ikinci el alacaksanız iyice tüm testleri yapılmalı diye düşünüyorum.

HDD, SSD ve PSU'yu almak istemem genel olarak. Aldığım kişi tanıdık ve güvenilir olmalı bunlar için. Ekran kartını test ederek ve garantili bir ürün olması kaydıyla alabilirim. İşlemci ve RAM konusunda biraz daha içim rahat olur ama onların da testleri önemli, garanti konusuna çok takılmam. Anakartı da test etmek kaydıyla alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…