İkinci el DDR4 RAM tavsiyesi

Bütçe
1000

GameForce

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X _ B450M-S2H _ 2x8 Patriot 3200Mhz _ IdCooling FrostFlowX 240 _ Asus Rog Strix Gtx1060 6GB
Meslek
Bankacı
Anakart
z170 gaming m3
İşlemci
i5 6600k
Merhabalar. i5 6600K, Z170 Gaming m3, GTX1060'lı sistemim için artık 16 GB RAM takmam gerektiğini düşünüyorum. Olabildiğince ucuz yollu halletmek istiyorum halihazırda eski sistem olduğu için. 3000-3600 MHz arası 2x8 1000TL'ye kadar ne önerebilirsiniz?

@GameForce yani böyle de olur. Normalde kit olarak alınması tavsiye edilir, çünkü her zaman içlerindeki çip aynı olmuyor. Benim Corsair'de başıma geldi 2020'de aldıklarımda Hynix, 2022'de aldıklarımda Samsung çip çıktı örneğin. Bunlarda sanmıyorum bir sorun olsun tek tek de alsan çift de alsan aynı çip çıkacaklardır ama tercih senin tamamen, fark yalnızca 40 TL.

Çok güzel RAM'ler? Micron J-Die hem de. Bugüne kadar nasıl satamadın sen bunları anlamadım benim RGB Pro'ları 1 haftada 1000 TL'ye satmıştım sanırım millet ışıklı mışıklı diye alıyor halbuki bilseler içinde Samsung C-Die çöpü var. 😂
Emin ol, anlamadım... Kötü bir fiyattan da koymadım. 😅

Emin ol, anlamadım... Kötü bir fiyattan da koymadım. 😅

Gerçekten güzel fiyat, o değil dolar ile beraber RAM fiyatları da arttı. Benim Ballistix'leri alalı 2 hafta oldu 930 TL'ye aldım şimdi en ucuzları 1200 TL olmuş.

Screenshot_2.jpg

@GameForce sisteminde bu halde farkını anlamazsın ama ileride yükseltirsen bu RAM'lerin OC potansiyeli ve hızları harikadır. Ciddi ciddi düşün derim Patriot'un o RAM'leri bunun yanında alt seviye kalır.

@GameForce yani böyle de olur. Normalde kit olarak alınması tavsiye edilir, çünkü her zaman içlerindeki çip aynı olmuyor. Benim Corsair'de başıma geldi 2020'de aldıklarımda Hynix, 2022'de aldıklarımda Samsung çip çıktı örneğin. Bunlarda sanmıyorum bir sorun olsun tek tek de alsan çift de alsan aynı çip çıkacaklardır ama tercih senin tamamen, fark yalnızca 40 TL.
Olabildiğince az masraf etmek istiyorum eskisi kadar çok vakit geçirmiyorum bilgisayarla. Çiplerin farklı çıkması durumunda ne gibi bir sıkıntı yaşarım sizce?

Olabildiğince az masraf etmek istiyorum eskisi kadar çok vakit geçirmiyorum bilgisayarla. Çiplerin farklı çıkması durumunda ne gibi bir sıkını yaşarım sizce?

RAM'ler bazı anakartlarda 2133Mhz ile başlarlar onu ideal hızına getirmek için BIOS'tan X.M.P ayarını açarsın o da otomatik voltaj ve frekans verir. Çipler farklı olursa bu voltaj ve frekansa farklı tepki vereceklerinden uyum sorunu yaşar, sistem kapanır. %90 ihtimalle aynı çiptirler, ben yalnızca ihtimal değerlendiriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı