İkinci El Ekran Kartı Alınır mı?

Merhaba arkadaşlar, 1-2 aya sistem toplamaya karar verdim ama aklımda takılan sorular var. Sıfır GTX 1060 yerine 2. el GTX 1070 daha mantıklı geldi ama malumunuz Mining olayı var kartı güzelce test ederim ama korkum Mining olayını nasıl anlayacağız veya nelere dikkat etmeliyim. 2. el ekran kartı alan arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Biraz şans işi ekran kartı konusu özellikle 1060 ve üzeri ekran kartları için 2. elden yana değilim eğer ki tanıdık biri ya da bir dost değilse.

Ayrıca yaklaşık 2 yıldır 1060 kullanıcısıyım ultra 2k veya üzerini düşünmüyorsanız grafikleri her şeyi sonuna kadar açayım demeyen biriyseniz sizi uzun yıllar sıkıntısız götüreceğini düşünüyorum.

Mining olayı uzun süre yapılmışsa performans kaybı oluyor. Kısacası FPS ve sıcaklık karşılaştırması yapın arada dağ kadar fark varsa o kart skolyoz olmuştur zaten. Denk değiller ama denemeden 750Ti ve 7850 almıştım, 750Ti macun bakımı istiyordu onun dışında ikisi de tıkırındaydı.

FurMark testini kaç dakika yapmalıyım? Giderayak adamın kartını bozmayalımda.

NVIDIA alınır AMD alınmaz. Maden yapılmış ya da yapılmamış AMD ekran kartı eğer 1 yıl gibi bir süre önce alınmışsa sıkıntı.

Maden yapılıp yapılmadığını anlayamazsınız. Bugün madencilik garanti kapsamı dışı bıraksa kartı, servisler kartın sizin yapabileceğiniz testler ile madencilik yapılıp yapılmadığına emin olması bile imkansız olurdu.

Sattığım maden kartlarından söyleyeyim, kartın 15 dk furmark testi ve 8 pin girişlerindeki koku zorlanan kartı belli eder Onun haricinde anlayamazsınız.

Bilgisizliğimi mazur görün anlayamadım, FurMark testinde nasıl anlaşılıyor 8 pin girişinde "koku" olayını anlamadım açar mısınız?

Ben de bir şey ekleyeyim:
Ekran kartının altında 4 tane vida var. GPU vidası ve genellikle hepsinde mühür bulunur. Mühürden kastım vida tarafı var ya yıldız olan yer onun üstüne yapışkanlı kağıt vb. takarlar. eğer o kağıt yırtıksa veya yoksa karta önceden müdahale edilmiş demektir. Kendi kendine erimez ve düşmez. Eğer yırtıksa %100 tamir görmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…