İkinci el ekran kartı alırken nelere dikkat edilmelidir? Mining yapildigi nasıl anlasilir?

LinusFenrir

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400f - Rtx 4060 8gb
Ekran kartında mining yapılmadığı nasıl anlasilir ve FurMark garanti fatura kutudan başka ne istenmelidir?

Kartın arka kısmında vidaların üzerinde garanti etiketleri var mı yok mu diye mutlaka kontrol edin. Olmadığı taktirde kartın içinin açılıp işlem görmüş olma olasılığı yüksek.

Bu kartların mining yapılmayani neredeyse yok. Belki vardır ama miningli diye dusunmek en mantıklısı. Öte yandan bakımları düzgün yapilmissa, testleri iyiyse ve fiyat da cazipse alinabilir. Mining yapilmamis kart istiyorsan daha yeni modellere bakman lazım. En azindan 2022 yarısına yakın faturalı olanlara bakman gerek. Çünkü öncesinde herkes mining yapıyordu hemen hemen. 2022 yili ocak ayıyla birlikte elektrik ücreti çok artınca çoğu kisi bıraktı zaten 2022 sonlarina doğru da mining bitti. Ama RX 580 deyince akla miningden baska bir şey gelmiyor, oyuncular bile o kartları yüksekten miningcilere sattılar.

Arkasında ki vidaların birisinde güvenlik etiketi olur o duruyorsa ve kart olması gerektiği performansı veriyorsa genelde bir problem olmaz, ben miningde kullanılmış RX6600 kullanıyorum bilinçli bir şekilde aldım zaten. Şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. 6 ay kadar mining yapmıştı arkadaş haliyle termal pedler ve macun çok kötü durumdaydı onları yenilemem gerekiyordu, yeniledikten sonra 80 derecelerden 60 derecelere düştü kısacası normal olması gerektiği haline geri döndü.

Kartın arka kısmında vidaların üzerinde garanti etiketleri var mı yok mu diye mutlaka kontrol edin. Olmadığı taktirde kartın içinin açılıp işlem görmüş olma olasılığı yüksek.
Hocam RX 580'in garanti etiketleri üzerindeyse de problemli bir durum. Kaç senelik kart, illaki bakım yapılması gerekmiştir o kadar zamanda.

Nasıl bir şey o sayı yazan etiketler gibi mi?

Nasıl bir şey o sayı yazan etiketler gibi mi?

Mesela bu şekilde bazen 2 tane de olabiliyor.
Güvenlik etiketinin durması elzem, çünkü bazen mining yaparken RAM'ler yanabiliyor mininge devam edebilmek için RAM'leri bypass yapıyorlar veya değiştiriyorlar. Aslında bu işlem çok iyi işçilik ile yapılırsa pek sorun olmuyor ama riske gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…