İkinci el GTX 1070'in sağlam olup olmadığını anlamak

Teknosa104

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2. el GTX 1070 Gigabyte G1 modelini aldım sitelerden vs. arastırdım saglam mı degil mi diye FurMark testine soktum. Test sırasında ekran kararıp geri geliyor. Böyle 2 3 saniyede bir test bitene kadar ama cıkan sonucları karsılasdırtım. Score vs. normal cıkıyor sonra Heaven ile test ettim, onda böyle kararma falan olmuyor. 3DMark'ta da olmadı ama şu an Black Desert Online oynuyorum, oyunda full ayar aciyorum 2K'da arada bir aynı sekilde ekran kararıp geliyor. Degerleri kontrol ediyorum, GPU %99, CPU ise %95-100 arası kullanıyor. Kartta sorun olup olmadını kesin nasıl anlayacağız ya da islemcim falan mı yetersiz kalıyor? Çözemedim, yardım istiyorum. Ona göre iade edeceğim.

İslemcim i5 6600K.

Sanırım aşırı sıcaklık ya da Driver'ların güncel olmamasından kaynaklı bir sorunmuş bir siteden okudum az önce ama. Ekran kartınızın sıcaklık değerine bir bakın ve sonra da driverlarınızı güncelleyip öyle deneyin bir de. Eğer sıcaklık 85 falan geçmiyorsa ve Driver'lar güncelse yine aynı şekilde ya ekran kartından ya da anakarttan sıkıntı olabilirmiş sanırım. Bir de şey diyenlerde var güç kaynağınız yetmiyor diye. Bir tane site var şöyle. Bu siteden sahip olduğunuz ekipmanları girip yanındaki yerleri 1 yapın ve sonuca bakarak güç kaynağınızın yetip yetmediğine bakın.

Son düzenleme:
Öncelikle 6600K ile GTX 1070 ucu ucuna yeterli olan bir ikili. Hatta darboğaz yaşanır, ekran gidip gelmesine gelecek olursak, bağlı olan kabloyu kontrol edin. Monitörünüzü kontrol edin, sonra kasa içindeki donanımlardan şüphe edilir.(Ekran kartı ve PSU gibi).Ayrıca ekran kartı sürücünüzü kontrol edin.

Son düzenleme:
FurMark bana göre fazla zorlamıyor ekran kartını. OCCT diye bir program var. Onun 3D testi var. Çözünürlüğü 1024X768 yapıp shader zorluğunu 3 yap ve test yapıp öyle test et ekran kartını. FurMark bende fazla yapmasa bile bu program aşırı zorluyor ekran kartını. 5 dakika beklet ekran kartını testtte ve eğer 5 dakika içinde fazla artarsa ısısı ekran kartının kapat testi. Direk çıkıyor bir hata varsa zaten testte bu arada sanırım.

Öncelikle 6600K ile GTX 1070 ucu ucuna yeterli olan bir ikili. Hatta darboğaz yaşanır, ekran gidip gelmesine gelecek olursak, bağlı olan kabloyu kontrol edin. Monitörünüzü kontrol edin, sonra kasa içindeki donanımlardan şüphe edilir.(Ekran kartı ve PSU gibi).Ayrıca ekran kartı sürücünüzü kontrol edin.
Driveri güncelleyince ekran gidip gelmesi düzeldi. İşlemciyi 4.4ghz oc yapdım stabil oldu test yapdm baya oyunlarda gene islemcim %90 altına düşmüyor
Öncelikle oyun oynarken %80 dereceyi geçmesin, FurMark ile kartı iyice zorla 30 dakika mümkünse ve ısıyı gözden geçir.

Yaklaşık 5 saat civarı Full ayar GTA oynadım 70 dereceyi gecmiyor kart. FurMark testinde ise 25 dakikada 74 dereceyi gördü daha yükselmedi.

Tamamdır o zaman ama bence OCCT denen programı indirip benim dediğim şekilde de bir test yapmalısın iyice yormak için ekran kartını. Sonradan bir şey çıkmasın diye söylüyorum sana kalmış yine.
Tmm yapip sonucları yazıcam
Tamamdır o zaman ama bence OCCT denen programı indirip benim dediğim şekilde de bir test yapmalısın iyice yormak için ekran kartını. Sonradan bir şey çıkmasın diye söylüyorum sana kalmış yine.

10 Dk test ettim sıcaklık 75 dereceyi gecmedi herhangi bir sorun bulmadı ama FurMark testine sokdum tekrar bir güncellemeden sonra gitmişti bu ekran gidip gelmesi simdi tekrar yapiyor
Monitör sıfır aldım denedim baska kartla zaten onda sorun yok da ekran kartının girişinde sorun olabilir mi?
+

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı