İkinci el GTX 970 alınır mı?

sedateser

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dolar kuru çok fazla arttığı için 2. el GTX 970 almayı düşünüyorum. Sizce 2. el GTX 970 beni kaç yıl götürür?

Sistemim:
  • i5 4460
  • 8 GB DDR3 1600 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatı ne kadar? Belki aynı fiyata GTX 1060 alınabilir. 1080p için 2-3 yıl gider AAA oyunlarda. Tabi yüksek ayar takıntın yoksa.

Nvidia son çıkardığı sürücüler ile eski GTX 9xx serisindeki performansı düşürdü. Bunun dışında GTX 970 gayet güçlü bir grafik kartı, 3.5gb Vram'e sahip ve biraz sesli olmasına karşın alınabilir. Yine de bana kalırsa alınmaz. Çünkü artık grafik kartlarını öyle bir zorluyorlar ki madencilik ile. Kartın ne kadar ömrü olduğunu anlayamıyorsun, riske giriyorsun. Çünkü o kartlar madencilik işinde 7/24 durmadan çalışıyor... Sağlam bulup test edebilirseniz, kutu içeriği düzgünse alın derim.

Hangi üreticinin, hangi modeli? 9xx serisi 10xx serisinin gerisinde, tavsiyem 10xx ikinci el bulabiliyor iseniz araştırın. AMD HBM hafıza ile üretiyor artık. nVidia'nın da HBM hafızaya çok yakında geçeceği aşikar. Ya bunun için 11xx serisini bekleyip kesenize göre hareket edin, yada canım almak istiyor diyorsanız, tabi o zaman da alın.

Son zamanlarda ekran kartları benim gözümde oyun harici çok bir ise yaramıyor. 4K video için geçenlerde 2860qm işlemcili bir notebook ile test yaptım. Ekran kartı 540M olan bir Sony Vaio. Film 4 turbo'yu 3300MHz'e çıkararak son çipset driver'lar ve son ses driver'ı ile zar zor takılmadan oynatabildi. Zaten 4 çekirdek olarak maksimum 3400'e kadar çıkabiliyor. Tabi çıkardığı sesi dahil etmiyorum. Çift çekirdek işlemciniz varsa, bu tip videoları izlemek mümkün değil. (540m bu iş sırasında pek fazla yüklenmiyor GPU-Z ile baktım.)

Bazıları VLC player ile birtakım ayarlar yapıyor ama buda işi kurtarmıyor! Sadece ekran kartı GPU'sunu kullanabilen bir medya oynatıcısı arıyorum ama bulamadım. Eski vReveal oynatmada GPU kullanıyordu. Aceba montaj proğramları içinde bunu yapabilen çıkar mı araştırıcam. Sony Vegas vb.

Bulan olursa bana da haber verirse sevinirim!

Siz, GPU tamam, ama CPU'nun esas geçer akçe olduğunu unutmayın....

Hangi üreticinin, hangi modeli? 9xx serisi 10xx serisinin gerisinde, tavsiyem 10xx ikinci el bulabiliyor iseniz araştırın. AMD HBM hafıza ile üretiyor artık. nVidia'nın da HBM hafızaya çok yakında geçeceği aşikar. Ya bunun için 11xx serisini bekleyip kesenize göre hareket edin, yada canım almak istiyor diyorsanız, tabi o zaman da alın.

Son zamanlarda ekran kartları benim gözümde oyun, çizim, animasyon vb. harici aslında çok bir ise yaramıyor. Oyun oynamayan, animasyon vb. işlerle alakası olmayanlar açısından, işe pek yaramayan bir konumda.

4K video için geçenlerde 2860qm işlemcili bir notebook ile test yaptım. Ekran kartı 540M olan bir Sony Vaio. Film 4 turbo'yu 3300MHz'e çıkararak son çipset driver'lar ve son ses driver'ı ile zar zor takılmadan oynatabildi. Zaten 4 çekirdek olarak maksimum 3400'e kadar çıkabiliyor. Tabi çıkardığı sesi dahil etmiyorum. Çift çekirdek işlemciniz varsa, bu tip videoları izlemek mümkün değil. (540m bu iş sırasında pek fazla yüklenmiyor GPU-Z ile baktım.)

4K film izlerken takılma oluyor diye, sıkıntının ekran kart'ından olduğunu düşünmemek gerekiyor!

Bazıları VLC player ile birtakım ayarlar yapıyor ama buda işi aslında tamamen kurtarmıyor! Oynatırken kaliteyi hissedilmeyecek oranda düşürüyor. 5K video player ve benzerleri de GPU'yu seçtirip oun üstüne işi yıkamıyorlar. "Yeni bir video oynatıcı'ya ihtiyaç var." Bu yüzden, sadece ekran kartı GPU'sunu kullanabilen bir medya oynatıcısı arıyorum ama bulamadım. Eski vReveal oynatmada GPU kullanıyordu. Aceba montaj proğramları içinde bunu yapabilen çıkar mı araştırıcam. Sony Vegas vb.

Bulan olursa, bana da haber verirse sevinirim!

Siz, GPU tamam, ama CPU'nun esas geçer akçe olduğunu unutmayın.

Birde son olarak, alternatif olarak 780Ti'de hem ona yakın, hemde fiyatı çok daha uygundur. Eğer 3D gözlük takmak gibi bir niyetiniz yoksa, 780Ti'de işinizi görebilir.

Bir fiyat araştırması yaptım, 780Ti ve 970 her ikisinin de ikinci el'i 800 lira civarından başlıyor. Seçim size kalmış, o zaman daha yeni olanı tercih edebilirsiniz tabi....

Son düzenleme:
Fiyatı uygunsa alın. GTX 970 GTX 980 hiç bir zaman fiyatlarının haklarını veren kartlar olamadı.
Burada karttan beklentiler önemli ve ülkemizdeki bu tür ürünlerin fiyatlarının fazla olması etkendir. Ona bakarsan şu andaki yeni kartlarda ülkemiz piyasasındaki fiyatlarına göre hakkını veremiyorlar. Böyle bir yorum yazman çok garip, yani 970, 980 fiyatlarına göre performanları kötü, yeni çıkan kartlar fiyatlarrına göre performanları iyi diyorsun gibi bir durum söz konusu oldu senin bu söyleminden. Şimdi gtx 1080 gibi bir karta en az 2800 gibi bir rakam verip 1080p ultra ayarlarda 90- 100 FPS vermesi ki çoğu zaman bu değerleri bile vermemesi fiyatının hakkını vermediğini gösterir. 1080 alan bir kişi oyunları 1080p ultra 144 HZ oynamak istiyor, ama kart bunun için yetersiz kalıyor. Fiyat-performans diyorsan şu andaki yeni kartlarda fiyatlarının hakkını vermiyorlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı