Ikinci el HDD alma hikayem

Parola61

Kilopat
Merhaba arkadaşlar 2 tane WD Green 2 TB HDD aldim ikinci el. Fiyati uygun diye aldım Hepsiburada başliyor.

HDD'leri geldim bağladım ve iki HDD'yi de dosya kopyalayip test ettim. HDD Tune'de sağlik 100 olarak gorunuyor ama guvenlik sisteminde kayit cihazinda kullanilmis toplam 7 sene bir fiil calişmis HDD'ler.

Neyse dosya kopyaladim ve birisi bir anda kayboldu. Disk yonetiminde gorunuyormus meğersem onu geri goturduğumde ogrendim. Degiştirdi satin aldiğim kişi. Ama benim sağlam getidiğimi de alip başka iki tane verdi PC'ye bağladi sağlik 100 diye gosterdi aldim eve geldim dosya kopyaladim denedim bir sorun olmadi ilk günü.

İkinci gün PC acilirken takildi dondu sistemden cikartinca HDD'yi normal acildi.

Sonra disk yonetiminden başlat dediğimde g/ç baslatilamadi vs. hatasi verdi.

Satici ile goruştum ve bana geçen getirdiğin HDD'lerden bir tane kaçti bu da sana kaçsin vs. dedi sinirim tepeme çikti evini dahi biliyorum tepem atsa da öfkeme hakim olmaya calisiyorum hakli olduğum yerde haksiz konuma duşmek istemiyorum.
Satan kişi diyor senin PSU arizalidir.

Ben diyorum daha evvelinde 500 GB HDD ile kullandim 3 sene boyunca markasiz dandiklerden değil PSU sorunlu olsa neden birisi bozulsun digerine birsey olmadi suanda diyorum.

Satan kişi diyor 100 liradan 1 tane daha vereyim istersen.

Bende aman kalsin bedava da versen bir daha asla dedim. Sen dosya kopyala dest et elindeki HDD'leri bakalim sadece bendekiler mi bozuluyor dedim.
Tamam test edeceğim erkek sozu vriyorum bozulan olursa sendeki bozuğu alacağım geri diyor.

Şimdi ben pekala keriz yerine koyuldum. Bu adam da başkasindan almis bunlari belli al sat yapiyor. Benim yaşim 30 adamin yaşi 48-50 civari. Yaşina guvendim aldim çok zoruma gidiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum fikir verin bana arkadaşlar.

Biraz uzun oldu ama boş vakti olan okuyup bana akil verirse çok sevinirim. Keşke bende yere düşse veya benim bir hatam ile bozulsaydi diyorum cunki 200 liradan 2 tane 400 lira para verdim parasi koymuyor keriz yerine konulmak zoruma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el disk almakta satmakta sorun çünkü neden alınmaz mekanik diskler en ufak hasarda sorun çıkartır veya bad sektör çıkartır ve bunlarıda geçtim 7 yıl 7/24 çalışan disk illa ki sorun çıkartır. Neden satılmaz diyorsan mesela HDD'yi sattın biriye o kişi veri kurtarma yaparak bütün önemli verilerine ulaşır. Almakta hata sizin keşke almadan konu açsaydınız. Aldığınız firmaya dava açın hakkınızı arayın tahmin ediyorum ki sadece sizi kandırmamıştır.

Lütfen ı yerine i, c yerine ç kullanınız. Hiçbir şey anlamadım, iade ediniz. Technopat üyeleri 2. el depolama disklerini önermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu açtiktan sonra arayip diskleri getirip parami geri verecegini soyledi iade ettim. İlk ve son ikinci el hdd tecrubem oluyor bu. Ben de kimseye önermiycem artik. Hdd tune ile sagliklari %100 görünmesi beni yaniltti dosya kopyalarken bir anda kayboldu diskler . İmla hatalari için yazan dostum sanada teşekkur ederim klavyem malesef ingilizce olduğu için Türkçe karakterleri basili tutup yazabiliyorum oyuzden hizli yazinca boyle oluyor. Herkese teşekkur ederim arkadaşlar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı