İkinci el i5 5960X sistem alınmalı mı?

3. Nesil oyun testleri çıkmadı bekleme şansın varsa testleri bekle. Ya da 3500e i5 9600K sistem toplayabilirsin. Oyun için X işlemci mantıklı değil. Şuan 2. Nesil sistem toplamakta mantıklı değil AMD düşünüyorsan bekle.

Son düzenleme:
Biraz daha pahalıya gelir ama 9600k'lı bir sitem daha mantıklı bence.

3. Nesil oyun testleri çıkmadı bekleme şansın varsa testleri bekle. Ya da 3500e i5 9600K sistem toplayabilirsin. Oyun için X işlemci mantıklı değil.
İ5 9600k çok düşündüm ama 6 çekirdek olduğundan şimdiden çoğu büyük oyunlarda %80 kullanımları görüyor. İleriye dönük işlemci istiyorum.

İ5 9600k çok düşündüm ama 6 çekirdek olduğundan şimdiden çoğu büyük oyunlarda %80 kullanımları görüyor. İleriye dönük işlemci istiyorum.
Oyunlarda çoklu çekirdek değil tek çekirdek performansı önemli. AMD'nin 16 çekirdekli işlemcisi hala Intel 8 çekirdek performansı vermiyor oyunlarda. Belirttiğin işlemci oyun için hiç ideal değil pişman olursun. 9600K al en az 5 sene götürür hala 6700K kullanıyorum yetmediği oyun görmedim henüz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek çekirdek gücünün FPS'ye daha çok katkısı olduğunu biliyorum ama işte dediğim gibi videoda da gördüğünüz gibi i5 8400 %100 kullanımları görüyor ve çok ufak takılmaya sebep oluyor. Benim korkumda bu.
i5 9600k günümüz için fazlasıyla yeterli ve tek çekirdekte sınıfında rakibi olmadığını biliyorum ama bence 5 sene götürmez. Ben 5 sene sonra o işlemciye RTX 3080 takmak istiyorum mesela önü O.C'da açık olsun istiyorum.

Bence fiyatı çok iyi. 5960x intelin en iyi işlemcilerinden biri. 32GB ram 240 sıvı soğutma ve Asus X99 prime anakart. Zamanında sadece işlemcinin 3000tl olduğunu hatırlıyorum. Oyun performansı kesinlikle kötü değil. Çoğu benchmark bu işlemci üzerinden yapılıyordu.
Sıvı soğutmanın marka/model bilgisi nedir?

Satılan ürünün fotosu;

İ7 5960X ile 2700X' in çoklu çekirdek performansı hemen hemen aynı. Fakat 2700X' in TDP değeri 105 Watt, %25 elektrik tasarrufu demek.
Evet ama Ryzen 2700x + x470 + 32 GB RAM + sıvı soğutma yaklaşık 5k TL tutuyor bütçemi çok fazla aşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…