İkinci el Intel mi, sıfır Ryzen mi?

halogong

Megapat
Daha fazla  
1300 TL i7 4770K ve Z97 anakart.
1200 TL i7 6700K, Z170 anakart ve RAM.

1900 TL R5 1600 AF, 16 GB RAM ve B450 anakart.

Z97, Z77 gibi bir ikili alırsam RAM almama gerek kalmayacak. Ancak Ryzen ve Z170 ve üstü alırsam RAM masrafı çıkacak ve anakart giriş seviyesi olacak. Bir miktar overclock yaparsam giriş seviyesi B450 anakart sorun çıkarır mı? Hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
şuan giriş seviyesi dediğin b450 bütün anakartlar o dediğin anakartlardan daha kaliteli ve performanslı yanlız

Eski bir mesaj ve güncellenmemiş 1600 için... Ryzen alın.

Tabii ki de sıfır AMD sistem tercih edilmeli. Eski Intel sistemlere yatırım yapmak paranı çöpe atman demektir. Bugün alırsın B450 anakartlı R5 1600'lü bir sistem ileride takarsın 3600 yoluna devam edersin kesinlikle yeni nesil AMD sisteme yatirim yapilmali hem ileriye dönük hem de daha güçlü.

Kesinlikle 1600 AF. 2 Çekirdek ve 4 thread fazlası var, üstüne üstlük i7 6700K'nın güncel Intel işlemcilerdeki eşiti 10. nesil i3 işlemciler. Birkaç FPS daha yüksek almak ama %100 işlemci kullanımı ile oyun oynamak istiyorsanız Intel'i alın, sizin tercihiniz.

Hocam kötü bir niyetim yok param olsa tabi ki Ryzen alırım. 4 sene Athlon, 3 sene de Phenom işlemci kullandım. Ancak ucuza halledebilir miyim diye uğraşıyordum. Zaten ikinci elden vazgeçtim sıfır 1600 alacağım. Fakat giriş seviyesi kartların mosfet soğutucuları olmuyor. Sorun çıkar diye sormak istedim. Daha önce soğutucusu olmayan bir anakartım gözümün önünde alev almıştı. Önerebileceğiniz bir model var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…