Daima sıfır güvenilirdir, benim laptopum 6 yıllık oldu hala çalışıyor ama kaç kez klavyesine soda döküldü hızlıca kuruladım bir sorun olmadı veya içeride bir şeyler oldu ben göremedim, geçen aylarda durduk yere ekran çıtası kırıldı, ufalanan plastik parçalara baktık kurabiye gibi kolayca kırılıyordu, demek bir şekilde plastiği bile çürümüş. Geçen yıl macun yenilemek için açarken kenardan vida yapışmış, DVD haznesinin 1-2 tırnağı kırıldı. Ama genel olarak dışarıdan bakıldığında göze görünen tek problem ekran çıtasının kırılması, satmak istesem başka sorunu görünmez, yani ben böyle düşünüp 2. elden korkuyorum, uzak duruyorum. Bir dönem yoğun olarak oyun yükleyip sildiğim için HDD'yi de bayağı hırpaladım. Genel olarak temiz kullanıyorum ama 3-5 yıl da gidebilir 3-5 gün sonra komple de bozulabilir. 2. el Rus ruleti gibi bir şey.
Bu arada ekleyeyim, laptopu sıfır aldıktan 5-6 ay sonra LCD ekran yanmıştı, garantiye yollamıştım, gelince aynı arıza tekrar olmuştu tekrar yollamıştım ve onarım yapılmıştı. 2. el alsam, garanti yoksa bilgisayarcıların eline düşecektim, Allah korusun, bir zamanlar bilgisayarcılara çok gittim geldim, yemediğim kazık kalmadı.