Merhaba.
2. el ekran kartı alacağım. Aklımda bu 2 ekran kartı var. İlk hedefim MSI GTX 1060 6 GB almaktı fakat bir türlü istediğim fiyata bulamadım. Öte yandan GTX 970'lerin 2. el piyasası tam benim aradığım bütçede. Bu iki ekran kartı arasında çok fazla performans farkı olur mu?
Son olarak 2 ayrı GTX 970 buldum. Bir tanesi MSI GTX 970 klasik kırmızı diğeri ise MSI GTX 970 100 M.E. Vatan bilgisayar'da yeşil olan daha pahalı olmasına rağmen bulduğum 2. el 100 M.E daha uygun fiyatlı. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Performans bakımından ikisi de aynı mıdır?
Kullandığm monitör'de sadece VGA girşi vardır. GTX 970 ile beraber gelen çevirici ile çevirebilirim fakat çevirici GTX 1060 modelinde performans kaybıına yol açabilir mi?
Son olarak 2. el ekran kartı satın alırken nelere dikkat etmem gerekir?
GTX 970 eski oyunlarda 1060a göre daha iyi bir performans veriyor. GTX 1060 ise yeni çıkan oyunlarda daha iyi fps veriyor. Ama yerinde olsam sıfır olduğu için GTX 1060 alırdım.
GTX 970 eski oyunlarda 1060a göre daha iyi bir performans veriyor. GTX 1060 ise yeni çıkan oyunlarda daha iyi fps veriyor. Ama yerinde olsam sıfır olduğu için GTX 1060 alırdım.
Şöyle anlamanız için bir sıralama yapacak olursak GTX 1050Ti < GTX 970 < GTX 1060 olarak sıralanabilir. GTX 970, 1050Ti'dan performanslı fakat 1060 düşük seviye bir karttır. Şahsen ben 7 ay önce 2. El GTX 970 aldım gayet memnunum. Eğer imkanınız varsa almadan önce kartı FurMark testind sokmanızı öneririm.
FurMark programı kartı test eder. Kartın tam güçte çalışmasını sağlar. Kartı zorlar. Bu arada sizde test sırasında değerlere bakarak kartın durumu hakkında bilgi alırsınız.
GTX 970 günümüz için yeterlidir fakat bu biraz da sizin oyun zevkinize bağlı. Ben bütün ayarları açıcam 60 FPS sabit oynayacağım derseniz GTX 1060 öneririm. Eğer böyle bir takıntınız yoksa benim gibi GTX 970 size yetecektir. Kaldı ki GTX 970 güncel oyunlarda yüksek ayarlarda gayet yeterli performans veriyor. İnternetten de testlere bakınız.
GTX 970 günümüz için yeterlidir fakat bu biraz da sizin oyun zevkinize bağlı. Ben bütün ayarları açıcam 60 FPS sabit oynayacağım derseniz GTX 1060 öneririm. Eğer böyle bir takıntınız yoksa benim gibi GTX 970 size yetecektir. Kaldı ki GTX 970 güncel oyunlarda yüksek ayarlarda gayet yeterli performans veriyor. İnternetten de testlere bakınız.
Eğer aldığınız kart sağlam ve temiz ise zaten bu testten başarılı bir şekilde çıkacaktır. Yani sağlam ve temiz kart bu testten hiçbir zarara uğramadan çıkar. Kartın ömrü ise biraz şans ve biraz da sizin temiz kullanmanıza bağlı.
Eğer aldığınız kart sağlam ve temiz ise zaten bu testten başarılı bir şekilde çıkacaktır. Yani sağlam ve temiz kart bu testten hiçbir zarara uğramadan çıkar. Kartın ömrü ise biraz şans ve biraz da sizin temiz kullanmanıza bağlı.