İkinci El Oyun ve Korsan

Dostum @Jira arkadaşımızın verdiği cevap çok uygun. Fiziksel bir şey almadığınız için anlamıyorsunuz ama araba veya başka bir şey almaktan farkı yok. Bir ürünü aldığınız zaman hakları tamamen size geçer isterseniz parçalarsınız, kırarsınız, dökersiniz, satarsınız. Ürün 1 kere satıldıktan sonra daha ne yapıldığının önemi yok.

Birinde arabayı satın almış birinden alıyorsunuz diğerinde ise arabayı çalmış birinden alıyorsunuz fark burada.

Daha önce görmedim birinin kırılmaz dediğini. Link atar mısınız? Öyle bile olsa kıran kişi ötekinin egosunu kırmak için yapmıyor para için yapıyor o da, yine yaptığı şey iyi değil.
Çoğu ünlü oyun Denuvo Kullandığını belirtiyor, Bu zaten Kırılmaz demekle aynıdır. Hatta bazı oyun yapımcıları, Oyunum kırılmaz diyor.

@Badiron O halde 2. elin ne anlamı var? Gidip 2. el araba al ve o arabanın fiyatını da gidip bir de üretici şirkete, distribütöre ver Aynı olay. Kurduğunuz mantık bu.
Zaten benim söylediğim şey yapımcı tarafından olayın nasıl olduğu. Alıcı tarafından fiyat ve ürün sıkıntısında destek gibi avantajlar var o zaten ortada. İşin legalliği de ayrı bir avantaj. Fakat yapımcı için ben ikinci el alsam da korsan indirsem de bir kar yok ortada.

Tamam da birinde hırsızlık ile alınmış bir ürünü kullanıyorsun diğerinde öyle bir durum yok.

Uzatmanın manası yok anlamak isteyen çoktan anlamıştır dediklerimizi. İsteyen korsan alır isteyen almaz kendine kalmış bir şey kişinin.

Online mekanikleri, yapımcılar artık oyundan para kazanmayı bıraktı.

Arkadaş haklı, mesela Almanya'da crack oyun yüklemenin cezası 800 Eruo, aynı şekilde film indirmekte öyle, Türkiye'de bir an önce bir önlem alması lazım.

Çoğu ünlü oyun Denuvo Kullandığını belirtiyor, Bu zaten Kırılmaz demekle aynıdır. Hatta bazı oyun yapımcıları, Oyunum kırılmaz diyor.

Yazılım kırılmak içindir

Oyun yapımcıları güzel sallamış
Arkadaş haklı, mesela Almanya'da crack oyun yüklemenin cezası 800 Eruo, aynı şekilde film indirmekte öyle, Türkiye'de bir an önce bir önlem alması lazım.

Nefes almaya da ceza isteyin

Gereksiz cezalar ve istekler.

Yazılım kırılmak içindir

Oyun yapımcıları güzel sallamış

Nefes almaya da ceza isteyin

Gereksiz cezalar ve istekler.

Bence ceza olmalı. Ama şöyle olmalı. Oyun fiyatları ucuzlamalı mesela. İnsanlar orijinale teşvik edilmeli. Adam 60 eurodan oynuyor oyunu biz 469 TL. Tabi indirimler varda indirimlerle anca 80 90 TL'ye düşüyor ama yine bazılarına pahalı gelebilir. Kısaca oyunlar pahalı, bu da insanları korsana itiyor. Benim görüşüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…