İkinci el R9 290 94 dereceye ulaşınca takılmaya başlıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar elimde R9 290 var yeni aldım ikinci el olarak. FurMark veya oyun testlerine soktuğum zaman Max 94'ü görüyor. Referans tasarım olduğu için normal biliyorum ama sıkıntı 94'ü gördüğünde başlıyor. FurMark veya oyun açtığım zaman 94 Derece'ye geldiği saniye ekranda laglar ve FPS düşmesi oluyor. FurMark'ta FPS 77'iken sıcaklık 94'e geldiğinde FPS 29-30'lara kadar düşüyor ve lag oluşuyor. Ekran kartının içini açtım berbat durumda idi. Güzelce temizledim macunu yeniledim fakat sorun hala devam ediyor.
Neden böyle oluyor acaba? Bir çözümü var mı? Bilen arkadaşlar var ise yardım bekliyorum. Teşekkürler.

Sıcaklık yüzünden çok fazla düşmesi lazım.

Bu sıcaklıklar bu kart için normal 100'ü geçmediği sürece.
Girin referans tasarımın testlerine bakın hepsi 94-97 aralığında çalışıyor.
Ve 94'ü gördü diye laglar ve %75 FPS düşüklüğü yapması normal değil.
Ekran kartı zaten ısınmaya elverişli bir model. Kasanında hava akışı kötüyse çok normal. Bu kart için zaten 80-85 normaldir.

Referans tasarım için gayet normal sıcaklık ama.

Bu sıcaklıklar bu kart için normal 100'ü geçmediği sürece.
Girin referans tasarımın testlerine bakın hepsi 94-97 aralığında çalışıyor.
Ve 94'ü gördü diye laglar ve %75 FPS düşüklüğü yapması normal değil.

Referans tasarım için gayet normal sıcaklık ama.

Bu seviyedeki sıcaklıklar normal değil. Kart mimari olarak buna yatkın ama bu seviyede taşıyamaz kendini oyun oynarken. Zararlı seviyeler bunlar.

Bu seviyedeki sıcaklıklar normal değil. Kart mimari olarak buna yatkın ama bu seviyede taşıyamaz kendini oyun oynarken. Zararlı seviyeler bunlar.

Peki ne tavsiye ediyorsunuz?
Diğer videolarda izliyorum hiç'te FPS düşmesi olmuyor bana garip gelen bu ayrıca Lag'lar da oluşuyor.

Kaliteli bir termal macun kullan. Afterburner ile Voltaj'ını kıs. Dengesizlik yaratacak kadar kısma. Kartına uygun Fan profili oluştur. Kasanın hava akışının iyi olup olmadığını kontrol et.

Bu dostumun önerilerini deneyebilirsin.

Evet arkadaşlar her şeyi denedim fanları fulledim undervolt yaptım nafile :D
ısıyı düşürdüm UV ile fakat ısı 89 88'lere düştüğü halde lag bir nebze azaldı ama FPS çok kötü düştü.
Bu kartın sorunu nedir arkadaşlar ne yapabilirim? :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı