İkinci el RX 570 sistem alınır mı?

LordKermus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, ben Letgo'dan 5200 liraya garantili sistem buldum. Özellikleri:
Ryzen 5 1600 işlemci.
RX 570 4 GB 256 bit ekran kartı.
B450M S2H anakart.
Patriot Burst 480GB SSD.
8x1 3200MHz RAM.
Cooler Master 650W 80 Plus PSU.

Sizce bu sistem bu fiyata değer mi?

Bazı arkadaşlarım RX 570'li bilgisayar önermiyor WattMan gibi çok fazla hatası varmış.

Sizce bu sistemi mi alayım yoksa 1050 Ti'li sistemlere mi bakayım?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, ben Letgo'dan 5200 liraya garantili sistem buldum. Özellikleri:
Ryzen 5 1600 işlemci.
RX 570 4 GB 256 bit ekran kartı.
B450M S2H anakart.
Patriot Burst 480GB SSD.
8x1 3200MHz RAM.
Cooler Master 650W 80 Plus PSU.

Sizce bu sistem bu fiyata değer mi?

Bazı arkadaşlarım RX 570'li bilgisayar önermiyor WattMan gibi çok fazla hatası varmış.

Sizce bu sistemi mi alayım yoksa 1050 Ti'li sistemlere mi bakayım?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Bende RX570 var her Windows'u açtığımda WattMan hatası alıyorum ama sadece bildirim ekran kartında hiçbir sıkıntı yok neden kaynaklı bilmiyorum bildirim geliyor gidiyor yani sıkıntı değil.
Dalgalı performans sorunu yaşıyorum o yüzden senin yerinde olsam GeForce ekran kartı alırdım.

Sabri abi ne diyor? Kumardan, içkiden uzak durun ama 500 serisi kartlardan kaçın diyor kaçın.

Toplayan adam ikinci el mining kart takmış olabilir. Bilemiyoruz.
Hocam o kadar mı kötü yani?
Wattman hatası çıkmama ihtimali yok mu?
Kral tavsiyem AMD tarafına hiç bulaşma hele hele RX500 tarafına aman aman tövbe perişan eder adamı. Gerekirse daha düşük özellikli NVIDIA al. AMD yazılım kısmı Allah'a emanet.
Reis o kadar mı kötü ya sistem buldum diye sevinmiştim moralim bozuldu valla.

Hocam o kadar mı kötü yani?
WattMan hatası çıkmama ihtimali yok mu?

Reis o kadar mı kötü ya sistem buldum diye sevinmiştim moralim bozuldu vallahi.

WattMan hatasından kastığın nedir ben memnunum ekran kartımdan oyun falan çok güzel oynatıyor ama çok ısınıyor FPS oyunlarında sıkıntı yok ama Witcher 3 vs. 80 derecelere çıkıyor.
Valorant ve CS de ise 50 - 55 ama uygulaması kötü o yüzden sana GeForce öneririm GeForce ekran kartı hiç kullanmadım ama daha olduğuna çok eminim. Ve RX570 de dalgalı performans olayı insanı çileden çıldırtır ne yapsam çözemedim. Oyun oynarken bazen %100 kullanıyor ekran kartını bazen %1 bazen %35 ve bu dalgalanma 1 saniye içinde yaşanıyor çok dalgalı.

WattMan hatasından kastığın nedir ben memnunum ekran kartımdan oyun falan çok güzel oynatıyor ama çok ısınıyor FPS oyunlarında sıkıntı yok ama Witcher 3 vs. 80 derecelere çıkıyor.
Valorant ve CS de ise 50 - 55 ama uygulaması kötü o yüzden sana GeForce öneririm GeForce ekran kartı hiç kullanmadım ama daha olduğuna çok eminim. Ve RX570 de dalgalı performans olayı insanı çileden çıldırtır ne yapsam çözemedim. Oyun oynarken bazen %100 kullanıyor ekran kartını bazen %1 bazen %35 ve bu dalgalanma 1 saniye içinde yaşanıyor çok dalgalı.
Peki reis sence bu yazdığım sistemi alayım mı yoksa başka sistemlere mi bakayım 5000 liraya?

Peki reis sence bu yazdığım sistemi alayım mı yoksa başka sistemlere mi bakayım 5000 liraya?
Ben olsam öyle yapardım. Ama bu sistemi almak istiyorsan adamla görüş git bi test et bilgisayarı istediğin oyunları yapmak istediğin işlemleri rahat yapıyorsa al sonradan ekran kartını değiştirsin ama önermem. Pahalıya patlar yani başka sistemlere bakın.

Ben olsam öyle yapardım. Ama bu sistemi almak istiyorsan adamla görüş git bi test et bilgisayarı istediğin oyunları yapmak istediğin işlemleri rahat yapıyorsa al sonradan ekran kartını değiştirsin ama önermem. Pahalıya patlar yani başka sistemlere bakın.
Teşekkürler hocam tavsiyen için peki mesela ben bu sistemi almak istedim test yapmaya gideceğim ne gibi testler yapmalıyım biliyorsan önerebilir misin reis? Yardım edersen sevinirim.

Teşekkürler hocam tavsiyen için peki mesela ben bu sistemi almak istedim test yapmaya gideceğim ne gibi testler yapmalıyım biliyorsan önerebilir misin reis? Yardım edersen sevinirim.

FurMark testi veya MSI Kombustor'da test edip sıcaklık değerlerine bak ekran kartı tam yükte 80'i geçiyorsa almanı tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı