İkinci el RX 580 almak

Bütçe
1000

Playstation3

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
MSI veya Sapphire RX 580 alacagım ikinci el. Bana yardım edin, nasıl anlayacagım iyi olup olmadıgını? Bir de arkadaşlar sistemde Intel i5 9400F kullanacağım, ikinci el ekran kartı alınırken neyine bakacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Kombustor, Superposition Benchmark gibi programları USB ne at git kartı test et, GPU - Z ile değerleri kontrol et, sıcaklıklar 80 dereceyi geçmiyor ise uzay montajda ve testlerde herhangi bir tuhaflık veya sorun olmaz ise alabilirsiniz, kartın üstünde etiket olmasına dikkat edin en azından 1 tanede olsa etiket olmalı çünkü fırınlama yapılan kartlarda etiketler sökülür.

Asic quality kartın güç ve frekans değerlerindeki ortalama kalite diye de nitelendirebiliriz.
Asic quality sonucu iste derim, sapphire pulse olanlara dikkat etmelisin NITRO+ RX 480 aldım yakın zamanda %80'de geldi ve hala problemsiz kullanıyorum. Overclock yaptığımda ise 1450'ye kadar çıkabildim çekirdek frekansında ve %30'a kadar performans artışı elde ettiğim oyunlar oldu ama ortalama %10-20 arası performans artışı yakalıyorsun. RX 580 ile 1600-1650'ye kadar çıkabilirsin 8+6 Pin güç girişi olanı almanı tavsiye ederim RX 590 biosunu ikinci BIOS'a atıp istediğin gibi konfigrasyon vs. yapabilirsin. MSI GAMING X veya ASUS ROG STRIX alabilirsen muhteşem olur.

Son düzenleme:
MSI veya Sapphire RX 580 alacagım ikinci el.

MSI diye Armor alayım deme, GPU yerine elektrik sobası alırsın fark etmeden. Gidip test edebiliyorsan Unigine Superposition ve Firestrike testi yap. Frekans 1340 ile 1411 arasında değilse mining yapılmış olma ihtimali yüksek. VRAM frekansı 4 GB olanlarda 1750, 8 GB olanlarda 2000 olmalı. Farklı ise OC yapılmıştır veya mining VBIOS atılmıştır. ASUS Dual ve MSI Armor'lardan uzak durmanı tavsiye ederim çok ucuz bulamadığın sürece.

Gaming X, Nitro+ ve Strix için 300 lira falan fazla vermeye değmez. 8 GB olan ile 4 GB olan arasında çok FPS farkı olmasa da Horizon Zero Dawn ve DOOM Eternal gibi VRAM süngerlerinde 4 GB olan sorun yaratabilir. 8 GB olanla 8 GB DDR4 kullanılırken 4 GB olanla 10 GB DDR4 kullanılabiliyor. GDDR5 yetersiz gelince DDR4'ten kullanmaya başlıyor. DDR4 hızı ile GDDR5 hızı arasında çok fark olduğu için VRAM yetmeyip DDR4 kullanıldığında ani FPS düşüşleri yaşanabiliyor. Bir de 4 GB olan GDDR5 1750 MHz iken 8 GB olan 2000 MHz. Samsung çip de denk gelirse 8 GB olan 2250 MHz'e kadar OC yapabilirsin. 4 GB olanda 2000'i ancak görürsün.

8 GB RX 480 bulursan VBIOS atarak 580'e çevirebiliyorsun Vega 56 ile 64'te olduğu gibi. 2000 MHz VRAM olayı da aynen geçerli.

8 GB olan ile 4 GB olan arasında çok FPS farkı olmasa da Horizon Zero Dawn ve DOOM Eternal gibi VRAM süngerlerinde 4 GB olan sorun yaratabilir.
Cyberpunk 2077 ve daha fazlası da dahil, ben direk 8GB olanı öneririm OC ile ultra ayarlarda oynayabilirsin, misal aşağıdaki videoda 1560/2100 olan RX 590(580)'ın üstüne 80 MHZ daha core clock üzerinde ekleme yaparak 1640/2100 frekanslarında çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

alacagım ikinci el
Yalnız ikinci el piyasasından biri olan sahibinden.com'da en ucuzu 1200-1300 arasından başlıyor 2000'e kadar var, maksimum ayırabileceğiniz bütçeyi belirtebilirseniz belki ilanlardan yardımcı olabiliriz.

Stres testlerine sokmalısın. Belli bir süre açık tutup ısınma durumunu ve sistemin kapanıp kapanmadığını tespit etmen gerekiyor. Fanların dönüş hızını kontrol etmelisin. Fanlar mutlaka sağlam olmalı.

Tabii ki de teste sokacagım FurMark vs.
MSI kombustor, superposition benchmark gibi programları USB ne at git kartı test et, GPU - Z ile değerleri kontrol et, sıcaklıklar 80 dereceyi geçmiyor ise uzay montajda ve testlerde herhangi bir tuhaflık veya sorun olmaz ise alabilirsiniz, kartın üstünde etiket olmasına dikkat edin en azından 1 tanede olsa etiket olmalı çünkü fırınlama yapılan kartlarda etiketler sökülür.

Bir de sararır fakat kombustor nasıl kullanılır bilmedigim için araştıracagım.
Asic quality kartın güç ve frekans değerlerindeki ortalama kalite diye de nitelendirebiliriz.
Asic quality sonucu iste derim, Sapphire Pulse olanlara dikkat etmelisin Nitro+ RX 480 aldım yakın zamanda %80'de geldi ve hala problemsiz kullanıyorum. Overclock yaptığımda ise 1450'ye kadar çıkabildim çekirdek frekansında ve %30'a kadar performans artışı elde ettiğim oyunlar oldu ama ortalama %10-20 arası performans artışı yakalıyorsun. RX 580 ile 1600-1650'ye kadar çıkabilirsin 8+6 pin güç girişi olanı almanı tavsiye ederim RX 590 BIOS'unu ikinci BIOS'a atıp istediğin gibi konfigrasyon vs. yapabilirsin. MSI Gaming X veya ASUS ROG STRIX alabilirsen muhteşem olur.

BIOS olayına giç girmem Nitro+ mı iyidir Gaming X mi diye tereddütteyim. Bir de 4 GB almak zorundayım bütcem maks 1300.
MSI diye Armor alayım deme, GPU yerine elektrik sobası alırsın fark etmeden. Gidip test edebiliyorsan unigine superposition ve firestrike testi yap. Frekans 1340 ile 1411 arasında değilse mining yapılmış olma ihtimali yüksek. VRAM frekansı 4 GB olanlarda 1750, 8 GB olanlarda 2000 olmalı. Farklı ise OC yapılmıştır veya mining VBIOS atılmıştır. ASUS Dual ve MSI Armor'lardan uzak durmanı tavsiye ederim çok ucuz bulamadığın sürece.

Gaming X, Nitro+ ve STRIX için 300 lira falan fazla vermeye değmez. 8 GB olan ile 4 GB olan arasında çok FPS farkı olmasa da Horizon Zero Dawn ve Doom Eternal gibi VRAM süngerlerinde 4 GB olan sorun yaratabilir. 8 GB olanla 8 GB DDR4 kullanılırken 4 GB olanla 10 GB DDR4 kullanılabiliyor. GDDR5 yetersiz gelince DDR4'ten kullanmaya başlıyor. DDR4 hızı ile GDDR5 hızı arasında çok fark olduğu için VRAM yetmeyip DDR4 kullanıldığında ani FPS düşüşleri yaşanabiliyor. Bir de 4 GB olan GDDR5 1750 MHz iken 8 GB olan 2000 MHz. Samsung çip de denk gelirse 8 GB olan 2250 MHz'e kadar OC yapabilirsin. 4 GB olanda 2000'i ancak görürsün.

8 GB RX 480 bulursan VBIOS atarak 580'e çevirebiliyorsun Vega 56 ile 64'te olduğu gibi. 2000 MHz VRAM olayı da aynen geçerli.

Bir yerde duymuştum RX 480 aynı diye ama ben biraz daha gelecek için 580 alacagım Armor zaten pahalı hem de çok ısınıyormuş Nitro Plus veya Gaming X tercih edecegim bir de mecburen 4 GB almak zorundayım.
Cyberpunk 2077 ve daha fazlası da dahil, ben direk 8 GB olanı öneririm OC ile Ultra ayarlarda oynayabilirsin, misal aşağıdaki videoda 1560/2100 olan RX 590(580)'ın üstüne 80 MHz daha Core clock üzerinde ekleme yaparak 1640/2100 frekanslarında çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız ikinci el piyasasından biri olan sahibinden.com'da en ucuzu 1200-1300 arasından başlıyor 2000'e kadar var, maksimum ayırabileceğiniz bütçeyi belirtebilirseniz belki ilanlardan yardımcı olabiliriz.

Maksimum 1300 TL o yüzden 4 GB almak zorundayım araştırmalarımda en uygun 1500 TL'den başlıyor 8 GB'lar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı