İkinci el SSD almak

SSD'lerde mekanik aksam olmadığı için ömürleri uzun oluyor. Mesela günde 20GB veri yazsa 60TBw ömrü olan bir SSD teorik olarak 9 yıl ömrü bulunuyor. Samsung kaliteli olduğu için ömrü daha uzun olur.

İkinci el piyasası ne kadar bilmiyorum ama bence al eğer sıfırına bütçe ayarlayamıyorsan.
Samsung 860 EVO veya 870 EVO SSD'yi yaklaşık 250TL civarına ikinci el almayı düşünüyorum. Sizce en fazla kaç TB veri yazılmış olması gerekli ve sağlık minimum %kaç olmalı?

2.el 120GB SSD almıştım 2 sene önce hala kullanıyorum alınca temiz kurulum yap. 8200 Saat çalışması var şuanda SSD'nin. Bütçe yetiyosa sıfır mantıklı yetmiyosa mecbur 2.el.

2.el 120GB SSD almıştım 2 sene önce hala kullanıyorum alınca temiz kurulum yap. 8200 Saat çalışması var şuanda SSD'nin. Bütçe yetiyosa sıfır mantıklı yetmiyosa mecbur 2.el.
Hangi marka model SSD acaba?

Sağlık durumu ve yazma miktarı iyi olursa alınır. Kendim geçen hafta 870evo sattım. Alan kişi sorunsuz kullanıyor.
Kaç TB yazma yaptınız, sağlık durumu % kaçtı ve ne kadara sattınız acaba öğrenebilir miyim? Alırken bana da kıstas olması açısından soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…