İkinci el toplama bilgisayar alınır mı?

BEACT

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Elimde Casper Excalibur G900 G900.1075-D760X modeli bulunmakta. Laptop'lar bildiğiniz gibi fazla ısınıyor. Yük bindiği zaman, aldığım sırada (yaklaşık 2-3 ay önce) ben buna katlanırım demiştim ama beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Elimde nakit bulunmuyor. Laptopun da fiyatı yüksek olduğu için ikinci el piyasasında satmak biraz zor sanki. Bundan dolayı takas düşünmeye başladım. Sahibinden'de yeni toplanmış (2-3 aylık olan) masaüstü bilgisayarlar bulunuyor, ne kadar güvenilir olur? Bunu yapmak mantıklı mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem şu:
İŞLEMCİ İNTEL İ5 9600K
ANAKART MSİ Z390 GAMİNG EDGE WİFİ WİFİ VE BLUETOOTH BAĞLANTILARI ENTEGRELİDİR.
RAM XPG D81 3600 MHZ 2X8 16 GB CL18
EKRAN KARTI MSİ 2070 SUPER GAMİNG X TRİO DİĞER 2070 SUPERLERDEN FARKLI OLARAK FREKANSLARI DAHA YÜKSEK OLAN BİR KARTTIR
SIVI SOĞUTMA COUGAR AQUA 360 ARGB
SSD ADATA SHARK 500 GB SSD 2500 OKUMA 1800 YAZMA ORANI
KASA GAMEPOWER WARCRY 6 RGB FANLI
POWER GAMEPOWER 750 WATT BRONZE 80 PLUS SERTİFİKALI

SİSTEME EKSTRADAN DİĞER RGB FANLARLA UYUMLU OLSUN DİYE COOLER MASTER MF120 ARGB HALO FANLAR TAKILMIŞTIR.

SİSTEM KASIM 2020 TARİHLİDİR.

Kişi bilgisayarı 11.750 ₺'ye koymuş benim laptop 15 bin lira civarına sıfırı satılıyor.
Karar verirsem yüz yüze buluşacağım.

Kasa ve PSU çöp. Ayrıca o fiyata RTX 3070 sistem toplanır. (15K'ye göre düşünürsek.)
Peki sizce ben ne kadara satabilirim benim bilgisayarımı?
Masaüstüne geçeceğim için ekran fiyatını da katmamız gerekecek.

Son düzenleme:
Peki sizce ben ne kadara satabilirim benim bilgisayarımı?
Hocam laptop fiyatlarını pek takip etmiyorum ama şu an elindeki laptop 15K ise 12.5 K'ye koysan satılır. O fiyata da sıfır RTX 3070 sistem toplanabilir.

Peki sizce ben ne kadara satabilirim benim bilgisayarı mı?

Maksimum 9000 TL. Hocam lütfen elinizdekinin ikinci el ve ısınma sorunu olan bir cihaz olduğunu unutmayın. Yani 2.el satış yaptığınızın bilincinde olun. Şu an ikinci el piyasasında insanların çoğu benim ürünüm sapasağlam diye düşünüp 1 yıllık ürünü ürünün sıfırından fazla fiyata satıyorlar. Bu yüzden de 2.el bir parça almak imkansız hale geliyor. Misal diğer ülkelerde (kastettiğim ülkeleri az buçuk biliyorsunuz) 2.el ürünler ürünün sıfır fiyatının en fazla %45'ine satılıyor. Sizinde bunun bilincinde olmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…