İkinci El Uzaktan Alışveriş Yapmak

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
İnternette birisiyle alışveriş yapacağız. Bir hesap satın alacağım. Her iki tarafında hakkını gözetmek ve güvenli olmasını sağlamak için nasıl bir şey yapmak doğru olur? İlk sen olayı bencil bir davranış. Kendini güvene alıp karşıdakini riske atmak oluyor. Sizce nasıl yol izlenmeli?

Ya bunun için kurulmuş aracı sitelere komisyon vereceksin, ya da karşındaki kişiye güveneceksin, referans vs. isteyebilirsin en fazla, başka yolu yok bu işin. Para konusuna gelince de alıcı parayı önce yatırır, ilk sencilik o kadar da "bencil" bir davranış değil, satıcının kendini güvene alma yönetimidir. İşin doğası bu kısaca ancak tabii ki birkaç kanı bozuk dolandırıcı da çıkıyor. Tabi ben yine de kimseye güvenmenizi, elden/yüz yüze hariç alışveriş yapmanızı önermem. Şahsen bunlar dışı alışveriş yapmıyorum.

Merhaba. Bence eğer alışverişi EFT veya havale ile yapacaksanız açıklamaya gayet net bir şekilde para transferini neden yaptığınızı kaç liraya yaptığınızı yazabilirsiniz. Eğer bir site üzerinden yapıyorsanız alışverişi ayrıca ilan numarasını da ekleyebilirsiniz.

Hocam dediğiniz şey elbette yüz yüze olduğu zaman bir dükandan mağazadan alırken ticaret ahlaki gereği mal alınmadan önce ücreti ödenir fakat müşterinin her zaman daha çok hakkı gözetildiği için bu tür uzaktan alışverişlerde her iki tarafın da güvenilir bir şekilde alışveriş yapması lazım. O burada pek de geçerli bir yöntem değil çünkü satıcının belli bir yeri yurdu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Söylediğiniz alakasız bir örnek, hayatın her yerinde geçerli değil bu dediğiniz. Örneğin; Bir restorana gittiğinizde yemek yemeden önce ücret mi ödüyorsunuz? Kimin önce ödeyeceği, kimin malı önce vereceği durumdan duruma değişen bir şeydir. İnternet alışverişlerinde de eğer aracı sitelere komisyon vermek istenilmiyorsa yüz yüze, elden alışverişler dışında alıcı önce parayı havale/eft yapar sonra satıcı ürünü gönderir veya bilgileri verir. Kusura bakmayın ama alışverişiniz biraz daha ucuza gelsin diye aracı sitelere GET gibi uygulamalara başvurmak yerine direk şahıstan almayı tercih ediyorsanız dolandırılsanız bile yapacağınız hiçbir şey yok. Çünkü en başta o riski bilerek isteyerek siz almış oluyorsunuz. "Her iki tarafın da güvenilir bir alışveriş yapması lazım." diyorsunuz, o zaman 3'e 5'e bakmayıp aracı sitelere başvuracak, komisyonlarını verecek ve alışverişinizi güvenle yapacaksınız, bu kadar basit.

GET ile alman daha iyi olur. Ticarete gelince dünyadaki global şirketler bile ürün alırken önce parayı öderler sonra ürünü alırlar

Hocam zaten burada size doğrusu nedir nasıl yapalım diye sordum sizde aracı site kullanın dediniz eyvallah dedik. Bir şey mi dedik? Şimdi niye beni 3'e 5'e bakıp cimrilikle itham ediyorsunuz ki? Yardımcı oldunuz bende teşekkür ettim. Sağolun varolun. İyi günler.
Ne hesabı alacaksınız ?
Envato hocam.
Geçenlerde 3000 lira verip ekran kartı satın alan, ama ekran kartını alamayan bir adam vardı.
Bende bu tür olayları çok yaşadım. Ondan dolayı uzak duruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…