İkinci HDD takınca sistem hızlanır mı?

zentavision

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda 500GB HDD bulunmakta. Ve gayet memnunum fakat bilgisayarım çok yavaş ve arada takılıyor. Görev Yöneticisi'nden performans kısmına baktığım zaman diskin yüzde yüz dolu olduğunu görüyorum. Acaba bir tane daha 500GB HDD taksam bilgisayarım daha iyi bir performans verir mi? Anakartım SSD desteklemiyor, modeli;
H61H2-M17
Şimdiden teşekkür ederim.

Normal SATA SSD ile mSATA SSD arasındaki fark nedir?

SSD ile mSATA SSD arasında ki fark okuma hızları mSATA olduğunda direkt olarak anakart üzerinden veri aktarımı işlemci üzerine gönderiliyor. Ama diğer türlü ara da kablo olduğundan işlem yapma süresi 0.1-1.9 saniye aralığında değişim gösteriyor. Bu hızı bilgisayarının 10 saniye de normal SSD ile açılması 8 saniye de ise mSATA SSD ile açılması olarak tecrübe ediyorsun. Ve oyunlar da yaşanan ani FPS düşmesi tarzı olayların hepsi bu 1-2 saniye aralığında ki hız ile tetikleniyor ekran kartı işlemci ve RAM etkisi haricinde. Ve işletim sistemin bu 1-2 saniyelik fark sayesinde mSATA SSD de daha stabil hale gelerek çalışıyor veri aktarmasının yüksekliğinden dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…