İkinci M.2 SSD yuvasındaki SSD aşırı ısınıyor

BNDG

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemimde "ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II" anakart mevcut, bu anakartta bir tane pasif soğutuculu olmak üzere bir tanede normal, toplamda 2 adet M.2 yuvası mevcut. İkinci yuvaya taktığım SSD yük altında aşırı ısınıyor, 76 dereceleri görüyor. Diğer yuvadaki soğutuculu SSD'de bir sıkıntı yok, 47 dereceleri geçmiyor. İkinci yuva içinde pasif soğutucu almayı düşünüyorum, soğutucu blok almak sorunu çözer mi çözer ise önerileriniz nelerdir? Ve bir de şöyle bir şüphem var, ekran kartı ve ikinci yuva birbirine çok yakın, pasif soğutucu alıp taksam acaba ekran kartına denk gelir mi bilemedim, böyle bir durumda ekran kartını takamayabilirim.

Dosya Ekleri

• 3.png
    66,8 KB · Görüntüleme: 71
  • 1.png
    65,8 KB · Görüntüleme: 79
  • 20230626_165959.jpg
    121,6 KB · Görüntüleme: 67
Hocam 76 çok büyük bir rakam yuvanın içine toz kaçmış olabilir mi?

Hocam bu değer diskmark testindemi çıktı yoksa oyunlardadamı böyle

Hocam bu değer diskmark testindemi çıktı yoksa oyunlardadamı böyle
Diskmark testinde böyle çıktı hocam, henüz herhangi bir oyunda test edemedim. Okuduğum diğer konularda, kasanın hava akışında bir problem olabileceği yazılmış, ben de kendi kasamda bir kaç fan kombinasyonu yaptım, sonuç olarak aynı testte sıcaklık 62-63'lere düştü, fakat yine de sıcaklık fazla geldi bana. Aşağıdaki soğutucu bloğu sipariş ettim, sıcaklık yük altında 55-57'lere düşmezse iade edeceğim büyük bir ihtimal.

Kasa hava akışıda önemli hocam 62 63 normal değer ama tabii ki ne kadar soğuk o kadar iyi

Kasa hava akışıda önemli hocam 62 63 normal değer ama tabii ki ne kadar soğuk o kadar iyi
Diğer yuvada takılı M.2 yük altında 51-52 dereceyi geçmiyor, kıyasladığımız zaman 62 derece yüksek kalıyor, tabii diğerinde pasif soğutucu mevcut, fark elbet olacaktır. İkinci yuva içinde yukarıda paylaştığım soğutucuyu sipariş ettim, ekran kartı sıkıntı yaratmazsa takıp kullanacağım, sıcaklığın en kötü ihtimalle yük altında 57 derecelere düşmesini bekliyorum.

Sipariş ettiğim soğutucu bugün elime ulaştı, yaptığım testler sonucunda, en son fan kombinasyonu ile 62-63 derecelere düşen M.2 SSD sıcaklığı, pasif soğutucu ile birlikte yük altında 55-56 derecelere düştü. Sonuç olarak doğru fan kombinasyonu ve soğutucu ile sıcaklığı 75 derecelerden 55 derecelere düşürmeyi başardım. M.2 SSD kullanıpta bu konuya denk gelen ısınma problemi yaşayan kişilere ufak bir fikir olur bu değerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…