İkinci monitör GT 740 sistemi zorlar mı?

Yağızwow

Hectopat
Şu an aktif olarak kullandığım GT740 ekran kartı i3 3.nesil işlemcili 8 GB RAM'li bir bilgisayara sahibim. Öyle ahım şahım oyunlar oynamıyorum. Left 4 Dead 2, League of Legends dışında bir oyun oynamıyorum. İşimi gördüğü ve bilgisayarla alakalı bir insan olmadığım için parçalarımı upgradelemek ile uğraşmadım. Elime bir arkadaşımdan hediye olarak 17inc eski bir monitör ve VGA'dan HDMI'a çeviren bir dönüştürücü geldi. 2.monitör olarak kullanmam için hediye etti. Fakat aklıma şöyle bir şey takıldı. Bunu eğer ki ben kullanırsam bilgisayarım da eski olduğu için bir performans kaybına yol açar mı? Oyunlarda drop veya kasma gibi bir sorunla karşılaşır mıyım? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

2. ekranda bir işlem gerçekleştirmez isen çok ekstra bir yük bindirmez ekran kartına, kullanabilirsin. Ama oyun oynarken bu ekrana da bir video falan açayım dersen zorlayabilir, yine de ezbere konuşmak istemem. Denemen en mantıklısı. Performansı beğenmezsen sökersin tekrar bir zararı olmaz.

2. görüntünün ne sunduğuna bağlı. Eğer diğer arkadaşımızında dediği gibi video izler veya benzeri görüntü akışı sağlayan şeyler yaparsan performans düşer. Ama bomboş durarsa hiç etkisi yok neredeyse. Chrome'da forum veya yazı filan açık kalırsada RAM olarak sıkıntıya girersin.

Kısaca ekranın zararı yok, ekranda yaptığın şeylerin zararı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…